В конкурсі «У кожної куми свої пироги» на етнофестивалі «Печенізьке поле - 2011» перемогли представники Краснокутського району. У них виявилася не тільки найсмачніша випічка, а й найкрасивіша. До того ж краснокутчяне краще всіх презентували свої кулінарні шедеври.
Конкурс пирогів проходив на фестивальному майданчику «Пиріжкова толока». У конкурсі брали участь 17 районів Харківської області та місто Лозова. Конкурс оцінювало компетентне журі з представників Харківського держуніверситету харчування та торгівлі, фахівців Харківського обласного центру культури та мистецтва. Враховувалися всі компоненти пиріжкової композиції: спосіб виготовлення випічки, оформлення деталей, смакові якості та вміння представити свою продукцію.
Однією з головних умов конкурсу було спекти пироги з незвичайною начинкою. На цій найсмачнішою майданчику були пиріжки з малиною і медом, зі щавлю, цибулею і петрушкою, сиром з морквою, бузиною та іншим незвичайним наповненням.
Кулінарні майстрині, які ретельно попрацювали над своїми шедеврами, - не професійні пекарі та кулінари. В основному це представники фольклорних колективів слобожанських, а також районних управлінь культури.
Переможцем конкурсу став Краснокутський район. Приз за перше місце - мішок цукру. Друге місце зайняв Кегшічевскій район, третє - Краснокутський. Втім, всі конкурсанти отримали дипломи учасників фестивалю «Печенізьке поле - 2011».
