У Харкові презентували Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 5 шт. )

У Харкові презентували Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю

Жіночий склад танцювальної групи. Фото Віктора КочетоваВеликий Слобожанський ансамбль пісні і танцю під керуванням народного артиста України Бориса Колногузенка був створений розпорядженням харківського губернатора Михайла Добкіна у березні цього року, і ось вже 5 грудня на сцені великого залу Харківського театру опери та балету ім. Лисенка пройшов перший гала-концерт, який став по суті презентацією колективу. Концерт був приурочений до Дня місцевого самоврядування. До програми увійшли пісні, музичні п'єси та хореографічні композиції.

Виступ чоловічого складу танцювальної групи ансамблю. Фото Віктора КочетоваВ ансамблі - близько 100 артистів. Такий великий творчий колектив, до складу якого входять танцюристи, хор і оркестр, вперше з'явився на Харківщині. До танцювальної групи увійшли виконавці театру народного танцю "Заповіт".

Хорова група ансамблю виконує українську народну пісню. Фото Віктора КочетоваПодивитися на плоди свого проекту прийшов і губернатор Харківщини Михайло Добкін із членами своєї родини. Також у залі були присутні міський голова Генадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, депутати і чиновники різних рівнів, представники духівництва.

У залі був аншлаг. Виступ слобожанських «народників» доповнювали барвисті костюми і декорації. Після кожного номеру зал вибухав оваціями. Втім, репертуар цілком класичний.

У залі був аншлаг. Фото Віктора КочетоваУ гала-концерті прозвучали українські народні пісні «Не сходило вранці сонечко» і «Ой на Івана, ой на Купала» (в обробці Івана Бідака), «Сусідка» (обробка Володимира Яциневича), «Як була я маленька» (обробка Анатолія Авдієвського ), "Ой чий-то кінь стоїть", "Ой, у вишневому садочку" (обробка головного хормейстера Великого Слобожанського ансамблю Михайла Когутича), У фіналі концерту на сцені вибухнув золотий дощ. Фото Віктора Кочетова"Розпрягайте хлопці, коней" (обробка Віктора Захарченко), "Терниця", російська народна пісня "Вийду я на улицу" ( обробка Юрія Алжнєва). Також на суд глядачів представили вокально-хореографічні композиції "Закликання весни" (солістки: лауреат міжнародного конкурсу Анастасія Кравчук, Марина Балабан, Катерина Скріпкіна) і «Вітає Україна», вокально-хореографічну сюїту "Буде весілля", танцювальну картину «Парубоцькі жарти» (солісти лауреат міжнародного конкурсу Артем Мороховець і Олег Мандриченко), український танець «Гуцулочка-космачанка». Окремо у виконанні оркестру прозвучали музичні твори «Українські награвання» і фантазія для цимбал з оркестром Василя Попадюка (солістка Тетяна Стрілець, головний диригент Андрій Стрілець).

Сховати метелика