Запрошуємо на кіновечір з переглядом фільму про кольорову фотографію та історію неіснуючої держави | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Запрошуємо на кіновечір з переглядом фільму про кольорову фотографію та історію неіснуючої держави

Prokudin Gorskii24 лютого о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва в рамках виставки фотографії «FOCUSники» пройде кіновечір з переглядом документального фільму Леоніда Парфенова «Цвіт нації», присвячений Сергію Прокудіну-Горському – піонеру кольорової фотографії.

Фільм студії «Намедни» присвячений 150-річному ювілею Сергія Прокудіна-Горського, що відзначався у 2013 році, друге присвячення «Цвіт нації», за задумом Леоніда Парфенова, відноситься до 100-річчя 1913 року. В історичному контексті 1913 виявився останнім роком старого світу – в 1914-му почалася Перша світова, якою датують початок ХХ століття з його бурхливими змінами в культурі, політиці, економіці.

Сергій Прокудін-Горський був фотографом, хіміком, винахідником, редактором журналу і викладачем. Він навчався у німецького батька кольорової фотографії – професора Мітте, але удосконалив метод німця, значно спростивши процес фотографування.

Prokudin Gorskii1Інтерес до подорожей і любов до фотографії Прокудіна-Горського переросли в головний проект його життя – серію фотоекспедицій по всій Російській імперії та створення колекції унікальних листівок із фіксацією пам'яток, які сьогодні символізують назавжди втрачений «Російський світ» початку ХХ століття.

Вхід вільний!

Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд (вхід з боку площі Свободи).

Тел: (057) 717-10-40

Сховати метелика