Запрошуємо на лекцію про "харківську художню школу" на межі ХІХ - ХХ ст. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо на лекцію про "харківську художню школу" на межі ХІХ - ХХ ст.

MHL29 січня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться чергова лекція з циклу «Простір і час українського мистецтва (ХІХ – ХХ ст.)». Тема: «Художні осередки України межі ХIХ – ХХ ст.: Харків». Лектор – художник, історик мистецтва Вікентій Пухарев.

У другій половині ХІХ – на початку ХХ століття остаточно сформувались провідні художні центри України – Київ, Львів, Одеса та Харків. Поняття художнього центру включає у себе: навчальні заклади, що професійно готують митців, художні колекції (музейні та приватні), виставки, відповідну пресу тощо.

У Харкові в цей період відкрились перші в Україні художня школа – приватна рисувальна школа М.Д. Раєвської-Іванової, та художній музей – міський художньо-промисловий музей. Однак головною особливістю Харкова як художнього осередку було формування регіональної пейзажної школи, представники якої є ледь не найвагомішими митцями у цьому жанрі за всю історію українського живопису.

Вхід вільний!

Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд (вхід з боку площі Свободи).
Тел./Факс: (057) 717-10-40
e-mail:   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

ХУДПРОМДовідка. Вікентій Пухарев – художник-графік, мистецтвознавець. У 2010 р закінчив факультет образотворчого мистецтва Харківської державної академії дизайну і мистецтв, зараз є аспірантом академії. З 2005 р бере участь в наукових конференціях у сфері мистецтвознавства. Наукові роботи В. Пухарева були опубліковані в різних наукових збірниках Харкова і Львова, періодичних виданнях «Anima Rerum», «Timei's», «Час» та ін. Був куратором виставкових проектів Муніципальної галереї та «Будинку Нюрнберга». За дослідження про творчість польського живописця Яна Матейка нагороджений Дипломом президента Національної Академії мистецтв України А.В. Чебикіна.

Сховати метелика