Запрошуємо на персональну виставку гобеленів Олега Слєпцова «Архітектурний пейзаж» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо на персональну виставку гобеленів Олега Слєпцова «Архітектурний пейзаж»

 arhit peizag5 web copy

 

З 10 по 26 листопада 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка гобеленів Олега Слєпцова «Архітектурний пейзаж» (м.Київ).

Творча діяльність Олега Слєпцова вражає своїм розмахом. Будучи одним з провідних архітекторів України, реалізовуючи міжнародні архітектурні проекти (зокрема масштабну резиденцію Kempinski Palm Jumeirah в Дубаї), будучи викладачем, професором, доктором архітектури, він розкриває свій талант і невпинно розвивається як композитор, майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Одним з улюблених занять Олега Слєпцова є створення гобеленів. Вибравши такий непростий і часто ігнорований чоловіками вид творчості, автор привніс в нього своє власне бачення і стилістичні особливості. Основна тематика робіт - архітектурні пейзажі, а головні об'єкти - сакральні споруди, історичні міські ансамблі. Автор багато подорожує по Україні і світу. Надихаючись архітектурною спадщиною, Олег Слєпцов показує її з нової естетичної сторони, віртуозно втілюючи в своїх гобеленах. Особливостями творів є висока майстерність, мальовничість, експериментальні колористичні і композиційні рішення. Крім того, архітектурні гобелени Олега Слєпцова, наповнені динамічністю, теплою енергетикою і романтизмом, що пробуджують глядача до творчого і чуттєвого розвитку, і ще раз підтверджують фразу німецького теоретика мистецтва Фрідріха Шеллінга: «Архітектура - застигла музика».

Довідка: Олег Семенович Слєпцов - народився 18 січня 1958 року в місті Харкові. Архітектор, музикант, художник, вчений, викладач. Доктор архітектури (2000), професор (2002), лауреат Державної премії України в галузі архітектури (2000), Заслужений архітектор України (2008), Член Національної спілки архітекторів України (НСАУ) (1988), дійсний член (2000) і член президії Української академії архітектури, іноземний член Російської академії архітектури і будівельних наук (2012). Професор, член-кореспондент Міжнародної академії архітектури в Москві (2013). Автор 150 наукових робіт, в тому числі 11 монографій, підручників та навчальних посібників, 15 патентів України та авторських свідоцтв СРСР.

У 1980 році закінчив архітектурний факультет Київського інженерно-будівельного інституту. Працював в науковому відділенні КиївЗНДІЕП. У 1992 році став генеральним директором Науково-проектного архітектурного бюро «ЛІЦЕНЗіАРХ». З 2010 року - завідувач кафедри Основ архітектури і архітектурного проектування в Київському Національному університеті будівництва і архітектури. Спроектував близько 330 будівель (в тому числі 80 православних храмів і комплексів) в 55-ти містах України і за кордоном. На острові Palm Jumeirah в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) побудований комплекс резиденцій Kempinski Palm Jumeirah.

Гобеленами займається 15 років. За останні роки відбулося більше 40 персональних виставок Олега Слєпцова в Україні і за кордоном, зокрема в Оксфорді (Велика Британія) та в  Кракові (Польща). Художні твори знаходяться в Національному заповіднику «Софія Київська», Черкаському обласному художньому музеї, Картинній Галереї Кам'янець-Подільського Державного історичного музею-заповідника, Чернігівській Галереї сучасного мистецтва «Пласт-Арт», приватних колекція в Україні та закордоном.

З художніми роботами Слєпцова О.С. можна ознайомитися на сайтах: www.sleptsov.org; www.licencearch.com.ua

Урочисте відкриття 10 листопада о 17:00

Під час роботи виставки відбудеться ряд культурологічних заходів:

16 листопада о 17:00 - лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Книги Іони, Еклесіаста і Пісня пісень Соломона». Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Н.В.

18 листопада о 17:00 - лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Схід у творчості сучасних українських художників». Лектор - мистецтвознавець Коваль О.В.

23 листопада о 17:00 - вечір харківської музики від солістів Харківської філармонії: Василя Дмитренко (заслуженого артиста України), Олександра Склярова (заслуженого діяча мистецтв України), Альбіни Житеневої (лауреата міжнародних конкурсів).

На всі заходи вхід вільний_________________________________________________

Адреса: Україна, м Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)

Час роботи: ВТ - СБ, 11:00 - 19:00, без перерви.

Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50; e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: www.culturа.kh.ua; VK: Галерея Искусство, Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

 

Сховати метелика