Фарби планети, на якій ти не був | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Фарби планети, на якій ти не був

afisha farbi

З 6 до 29 лютого 2020 року в галереї "Мистецтво Слобожанщини Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися дебютна персональна виставка живопису та графіки Дар'ї Нагаєць "Фарби планети, на якій ти не був". На виставці будуть представлені живописні (акрил) та графічні (офорт, пастель) роботи автора у жанрі абстракція, інтуїтивний живопис, власна проза.

Творчість автора-це справжнє занурення в світ фантазій, мрій, щирості та глибокої філософії. Хоча Дар'я є успішним юристом і не має професійної художньої освіти, її творчий політ не скований рамками і вона сміливо довіряється своїм почуттям, які зображує на полотні та папері. В абстрактних та напів-абстрактних за своєю формою роботах присутня велика увага до кольорових сполучень. Насичений, яскравий колір ніби сам виступає героєм картин.

Однією з характерних ознак робіт художниці є синтез літератури та образотворчого мистецтва. Не випадкова і назва виставки "Фарби планети, на якій ти не був", бо виникла, як назва автобіографічної оповіді Дар'ї, яка планується друкуватися у цьому році. Різнобічність художниці та її широкий кругозір проявляється в сюжетах та експериментальному підході до їх вираження.

Основною метою творчості автора є зображення внутрішнього світу людини та розвиток образного мислення і фантазії у глядача. За допомогою назви до картин, автор дає напрямок, слід, який повинно шукати на шляху до її творчості. Дивлячись на картини ти немов ворожиш на кавовій гущі. Для цього необхідно відключити свідомість та прислухатися до власних почуттів, зануритись глибоко та пригадати дитинство. Коли це вдається, в картинах можливо розгледіти щось своє, особисте. Спочатку це лякає, потім дивує, а згодом захоплює з головою і ти не помічаєш, що опинився на власному шляху до інтуїтивного мислення.

На думку автора, за допомогою фарби можна сказати те, що неможливо висловити словами. Це мова душі. Дивна та часом таємнича. Вона не підкорюється жодним правилам та законам. Вона має власну орбіту простих істин. Художниця запрошує зазирнути до її душі-"планети, на якій ти не був".

Урочисте відкриття виставки відбудеться 6 лютого о 17:00!

Біографічна довідка:

Дар'я Нагаєць народилася у Кривому Розі. Живе та працює у Харкові.

Закінчила Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого та Київський національний економічний університет.

З дитинства мріяла бути художником та багато малювала. У школі її талант помітив вчитель малювання та запропонував віддати дитину до студії образотворчого мистецтва. Там вона вчилася пару років, але не продовжила наступне навчання у художній школі, оскільки було складно до неї добиратися. Але мрії своєї не залишила.

У 2017 році розкрити свій талант автору допоміг художник із Ізраїля, Олег Агашков. Він подарував їй власний мастихін та фарби та сказав найважливішу фразу: "Малюй все що завгодно, зіпсованих полотен не буває". Це допомогло подолати власні страхи та невпевненість з першого кроку та є девізом до теперішнього часу.

У 2019 році розвиток автора як художниці продовжився, коли вона почала публікувати у Фейсбуці власну прозу. Її помітив художник та скульптор Олександр Костін. Він поділився основами техніки офорту та подарував свій інструмент, яким художниця користується для створення ілюстрацій до своїх оповідей.

Ідеал творчих устремлінь: свобода мислення

Джерело натхнення: музика

Спосіб зображення: інтуїція, шосте чуття

Стимулюючий фактор: чисте полотно.

Умова для роботи: наявність фарб у душі

Ключове слово: емоція.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

7 лютого о 17:00-відкриття персональної виставки графіки Тетяни Грибанової "Міські марева"(мала зала).

11 лютого о 17:00-цикл лекцій з мистецтвознавства "Рєпін-невідомий художник". Лекція 26. Лектор-доктор мистецтвознавства Шило О.В.

18 лютого о 17:00-лекція з циклу "Eх libris Михайла Красикова про мистецтво", тема: ""Здесь было зверски убито Время!" Дещо про студентську епіграфіку". Лектор-етнограф, фольклорист, культуролог, мистецтвознавець, літературознавець, поет Михайло Красиков.

19 лютого о 16:00-перегляд відеозапису музичного концерту світового рівня з колекції Чайки Е.Г.

21 лютого о 17:00-цикл лекцій з напрямку мистецтвознавча персонологія. "Персона в галузі мистецтвознавства. Матеріали та методи досліджень". Тема 1 "Вступ". Лектор-Коваль Олег Володимирович.

27 лютого о 17:00-творча зустріч з автором дебютної персональної виставки живопису та графіки "Фарби планети, на якій ти не був" Дар'єю Нагаєць.

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ВТ-СБ, 11:00 - 19:00

Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057)705-15-50; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика