Лекція Коваля О.В. з циклу лекцій «Читаємо пам’ятки мистецтва»: «Мистецтво Стародавнього Єгипту» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція Коваля О.В. з циклу лекцій «Читаємо пам’ятки мистецтва»: «Мистецтво Стародавнього Єгипту»

30.07.20 .

30 липня 2020 р. о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція «Мистецтво Стародавнього Єгипту» з нового циклу лекцій з мистецтвознавства «Читаємо пам’ятки мистецтва». Лектор – Коваль Олег Володимирович.

Запрошуємо Вас дізнатися про пам'ятки мистецтва однієї з колисок людської цивілізації – Стародавнього Єгипту. Лектор розповість про історію та контекст їх виникнення, про їх естетичні канони, особливості та символізм, залучаючи глядачів до власного аналізу визначних творів давньоєгипетського мистецтва.

 

Довідка про лектора:

Олег Володимирович Коваль - мистецтвознавець, культуролог, семіотик, лінгвіст, член Національної спілки художників України (секція мистецтвознавства), Міжнародної асоціації мистецтвознавців (АИС). Основна галузь його наукових інтересів - семіотика культури, мови і мистецтва. Займається також проблемами лінгвістики дискурсу і лінгвоестетики. Працює над дослідженням вербально-візуального синтезу в теорії і практиці візуального мистецтва 20-21-го століть. Автор книг “Сотворение знака. Очерки о лингвоэстетике и семиотике искусства” (разом із В.В. Фещенко, Москва, видавництво “Языки славянской культуры”, 2014), “Школа рисунка карандашом” (разом із В.П. Сєніним, Харків — Москва, видавництво “Клуб сімейного дозвілля”, 2007, 2010, 2011) та понад 250 статей з питань загального мовознавства, теорії та історії мистецтва і культури. Є співробітником галереї “ART KhPI” та викладачем історії мистецтва Харківського художнього училища. Був шеф-редактором журналу прикладного мистецтва та антикваріату «Anima Rerum / Душа речей».

 

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 705-15-50

Сховати метелика