Запрошуємо відвідати виставку «Про Грецію: малу і велику» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо відвідати виставку «Про Грецію: малу і велику»

 09102020 1 copy copy

З 16 по 29 жовтня 2020 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку «Про Грецію: малу і велику», що присвячена Державному святу Республіки Греція «День «Охі!», яке щорічно святкують 28 жовтня.

На виставці будуть представлені роботи активних піклувальників грецької культури в техніці живопису, графіки, ткання, кування  та кераміки, членів Національної Спілки художників України Поліни Дзюбенко і Харитона Думбура, а також  члена Національних Спілок художників і дизайнерів України Олени Думбур та ін..

Виставка відбудеться за сприяння громадської організації «Харківське міське товариство греків «Геліос». Основними напрямками діяльності товариства є: просвіта та розвиток грецької національної культури, відродження  традицій, розвиток міжнародних і міжкультурних українсько-грецьких зв'язків, вирішення соціальних та правових проблем його членів.

На території Харківської області  здавна жили і працювали  політичні та громадські діячі,  вчені, композитори, літератори, які були греками за походженням. Серед  них представники славетних родів Каразіних та Капністів, Іван Попандопуло, Сава Ялі, Володимир Вернадський,  Ахіллес Алферакі, Ксенія Іліаді, Олександра Гаргала, Костянтин Челпан, Микола Щербина та багато інших видатних синів і дочок грецького народу.

Громадська організація «Харківське міське товариство греків «Геліос» утворена 19 жовтня 1989 року з метою об'єднання греків за походженням і людей, які захоплені грецькою культурою. На сьогоднішній день в організації зареєстровано понад 600 осіб (з урахуванням членів сімей). Це одне з найбільш численних грецьких товариств України поза місцями компактного проживання греків. Члени організації - вихідці з різних регіонів: Приазов'я, Криму, Грузії, Узбекистану, Північного Кавказу,  волею долі опинилися в Харкові.

_________________________________________________________

Час роботи: з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

Детальніше про подію на сайтіта в соцмережах:

www.cultura.kh.ua

www.facebook.com/www.cultura.kh.ua

www.instagram.com/cultural_centr_kh/

Сховати метелика