Творча зустріч з майстринею Ольгою Тимошенко «Люблю, досліджую і творю» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Творча зустріч з майстринею Ольгою Тимошенко «Люблю, досліджую і творю»

 10022021 1

10 лютого 2021  року о 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в рамках  виставки «Мистецькі верлібри» відбудеться творча зустріч з майстринею Ольгою Тимошенко «Люблю, досліджую і творю».

Ольга Тимошенко – атестований майстер з гончарства, членкиня Харківського клубу писанкарства ім. А. І. Овчаренко, а з 2018 року є членкинею Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Голова відокремленого підрозділу ГО «Спілка сприяння зеленому туризму» у Харківській області. Народилась і проживає у м. Валки, Харківської області. Навчалася на художньо-графічному факультеті Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. За фахом викладач образотворчого мистецтва і мистецьких дисциплін. Очолює посаду директора Валківської районної комунальної дитячої школи мистецтв.

Мистецтво живе в Ольги у генах. Дідусь, Дем’ян Лубінець, був спадковим гончарем у Новій Водолазі. Про це розповідала Ользі бабуся Віра. Навчав Ольгу, на жаль, не дідусь. Безпосередньо до техніки гончарства у свідомому віці її долучив заслужений майстер народної творчості України Цибульник Борис. Саме він розбудив її генетичну пам'ять до гончарства.

Після закінчення університету молодий фахівець Ольга Тимошенко розпочала викладати у Валківській школі мистецтв. Саме там Борис Цибульник долучив її до знань про змістовність та виготовлення глиняної іграшки під назвою «валківський свищик». З того часу кераміка стала улюбленим напрямком творчості авторки.

Свою виставку «Мистецькі верлібри», пані Ольга теж присвятила свищику, а саме події пов'язаній зі свищиком, коли у 2020 році завдяки проведеній нею та фахівцями ООМЦКМ дослідницькій роботі, мистецтво виготовлення звукової глиняної іграшки-забавки під назвою «Валківський свищик» було занесено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. До слова, саме валківський свищик  є першим елементом від Харківської області, що потрапив до цього списку.

Твори Ольги Тимошенко знаходяться в музейних і приватних колекціях України.

На творчій зустрічі всі бажаючі зможуть познайомитися з майcтринею та її творчістю, дізнаються про те, як вона розвиває свою художню індивідуальність у сучасному просторі, популяризуючи при цьому традиції народного мистецтва.

Вхід вільний.

_____________________________________________________________________

Час роботи: з 10.00 до 18.00, вихідний – субота, неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46, детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua та у соцмережах www.facebook.com/www.cultura.kh.ua або www.instagram.com/cultural_centr_kh/

Сховати метелика