Лекція «500 відтінків Марокко» (Африка), з циклу «Всесвiт фотографiї». Лектор Володимир Оглоблін | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція «500 відтінків Марокко» (Африка), з циклу «Всесвiт фотографiї». Лектор Володимир Оглоблін

ogloblin lekciya copy

19 лютого о 18.00  у КЗ «Обласний організаційно- методичний центр культури і мистецтва» відбудеться чергова зустріч з циклу лекцій «ВСЕСВІТ ФОТОГРАФІЇ» фотошколи Володимира Оглобліна, присвячена  Африці, -  яскравому, різнокольоровому «Аль-Магриб-аль-Акса», що з арабської перекладається як «Країна далекого заходу», а нам більш відомий як Марокко.

Загадковий Аль-Магриб, що відкриває ворота в таїнства арабського світу, вражає і захоплює з перших кроків. Тут строката суміш берберської, арабської і європейської культур проявляється у способі життя, архітектурі і навіть у пейзажах країни. Дивовижна різноманітність природних ландшафтів дозволяє спостерігати одночасно квітучі сади, поля маків і пустелю, кедрові ліси і засніжені вершини Атласу, Середземне море й Атлантичний океан. Тут є острівці незайманої природи і стародавні міста, яких, здається, не торкнулася цивілізація, оазиси арабської екзотики та сучасні європейські квартали. Чотири імперських міста – Рабат, Марракеш, Фес і Мекнес – живуть в середньовічному ритмі з вузькими вуличками медін, повними торговців, площами, де  можна зустріти заклинателів змій і ворожок, з стародавніми пам'ятниками й казковими палацами. Тут поєднуються таємниці овіяного легендами і оспіваного поетами Магрибу і той самий Схід, який, як відомо, "справа тонка", Схід, який вражає своїм блиском і чарує, немов старе золото. У ці краї був закоханий Антуан де Сент-Екзюпері, Марокко і його колишня столиця Марракеш стали джерелом натхнення для найяскравіших представників культури – Зінаїди Серебрякової, Гюстава Флобера, Андре Жида, Анрі Матісса, рок-зірок з «Rolling Stones», Іва Сен-Лорана.

Запрошую разом поблукати вулицями блакитного міста Шефшауен, подивитись з висоти на різнокольоровий квартал шкіряників в медіні Фес-ель-Балі, прогулятися серед помаранчевих дюн Сахари і будинків з червоної глини в Долині Тисячі Касб, завітати на кіностудію «Атлас», в столицю піратів Ес-Сувейру і легендарну Касабланку.

 

Сховати метелика