Онлайн-фотовиставка учасників ліквідації Аварії на Чорнобильській АЕС "Чорнобиль - 35" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Онлайн-фотовиставка учасників ліквідації Аварії на Чорнобильській АЕС "Чорнобиль - 35"

 chernobel

З 26 квітня на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися онлайн-фотовиставка учасників ліквідації Аварії на Чорнобильській АЕС "Чорнобиль - 35", з нагоди вшанування 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. Фотовиставку організовано спільно з Харківською міською громадською організацією «Союз Чорнобиль».

26 квітня 1986 року відбулася аварія на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з наймасштабніших техногенних катастроф і найжахливіших трагедій у історії всього людства. У 4-у реакторі ЧАЕС пролунало два вибухи,  після чого радіоактивні речовини вирвалися назовні, отруюючи повітря, землю, воду, та все живе, що знаходилося навколо в радіусі багатьох кілометрів.

Для ліквідації наслідків катастрофи було залучено велику кількість рятувальників. Але у тих, хто першими прибув для боротьби з вогнем не було навіть спеціальних засобів захисту. Отримуючи дуже високі дози радіації, ризикуючи своїм життям, рятувальникам вдалось зупинити пожежу і уникнути ще тяжчих наслідків аварії, у тому числі імовірного водневого вибуху.

Але коли йшла важка боротьба з безпосередніми наслідками аварії, більшість населення не знало ні про саму аварію, ні про її страшні наслідки, через злочинне замовчування з боку уряду СРСР. Одразу після аварії 8,5 мільйонів людей отримало опромінення, а 155 тисяч квадратних метрів територій було забруднено. А наслідки аварії будуть існувати ще довгий час.

На онлайн-фотовиставці будуть представлені фотографії з архіву Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль», які були зроблені рятувальниками, журналістами та фотографами під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Метою виставки є вшанування героїзму ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, привернення уваги до трагічних наслідків техногенної діяльності, важливості створення варіантів її безпечного функціонування, розкриття історичної правди, завдяки прямим свідченням ліквідаторів аварії, а також необхідність людської єдності та взаємодопомоги у боротьбі зі спільними проблемами і катастрофами.

Онлайн-фотовиставка учасників ліквідації Аварії на Чорнобильській АЕС доступна для перегляду з 26 квітня на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва:

Сайт: www.culturа.kh.ua

Facebook: Альбом фотовиставки - https://cutt.ly/Iv7mt00

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

 

Сховати метелика