Cемінар «Інклюзія в закладах культури: способи запровадження та можливості» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Cемінар «Інклюзія в закладах культури: способи запровадження та можливості»

 17022022

Запрошуємо культурних менеджерів взяти участь у семінарі «Інклюзія в закладах культури: способи запровадження та можливості». Говоримо про важливе та уктуальне.

Вже багато років з усіх сторін ми чуємо, що треба ставати інклюзивнішими. А як це бути інклюзивним? Як культура і мистецтво можуть стати більш інклюзивними? Що саме необхідно робити?

Інклюзія це не пандуси та спеціально облаштовані вбиральні. Це процес включення усіх громадян до життя соціуму, тобто соціалізація. І найкращий спосіб соціалізації – мистецтво.

На семінарі ми поговоримо про практичні способи та інструменти створення інклюзивного культурного продукту.

Мистецтво апелює до чуттєвого та емоційного. Працюючи у творчих гуртках та колективах, ми вчимось виражати емоції та почуття, що є часто проблемою для людей з інвалідністю. Ми вчимось спілкуватись і співчувати.

Інклюзивна вистава, концерт чи фестиваль зовсім не означає, що це виключно для людей з інвалідністю. Можна все створити так, щоб будь-яка людина змогла стати глядачем або учасником. Любий культурний продукт можна зробити інклюзивним. І, насправді, це не так складно.

Поговоримо про те, як залучити людей з інвалідністю до роботи у творчому колективі. Як забезпечити екологічність та ефективність такої роботи.

Семінар складається з 3-х модулів:

1. 17.02 – «Як створити інклюзивний культурний продукт»

2. 21.02 – «Інклюзія в роботі у творчих гуртків та колективів»

3. 25.02 – «Як допомогти дитині засвоїти навички та розвинути здібності в інклюзивному просторі»

Спікерки:

- Аліна Богданович — акторка, викладачка, культурна менеджерка, волонтерка і учасниця проєкту лікарняної клоунади “Лікар Посміхайко”.

- Наталя Федак — корекційний педагог, одна із засновниць інклюзивної театральної студії для підлітків та молоді, авторка тренінгів по ігровій педагогіці, тренерка міжнародної програми розвитку дитини ICDP, організаторка інклюзивних просторів у закладах дошкільної освіти.  Долучайтесь: 17, 21 та 25 лютого з 11:00 до 14:00.

Адреса: Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, вул. Пушкінська, 62

Контакти: +380 (98) 880 24 84

Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://forms.gle/B614UBy66q7ftP9w7

 

Сховати метелика