Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: "Символізм Корану. Сура 2. Аль Бакара. Частина 5." | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: "Символізм Корану. Сура 2. Аль Бакара. Частина 5."
Вівторок, 24 Липень 2018, 17:00
Переглядів : 1707

24 липня 2018 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться заключна лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: "Символізм Корану. Сура 2. Аль Бакара. Частина 5.". Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Наталія Валеріївна.

Іслам – дуже людяна релігія. Всі приписи Аллаха, що отримав Мухаммад, регламентують все життя людини з тим, щоб людина була щаслива, щоб в душі її панували мир і спокій. Дуже шанобливе ставлення в Корані висловлюється по відношенню до жінки, особливо до дівчат-сиріт. Приписи, що стосуються шлюбних відносин спрямовані, перш за все, на збереження і мир в родині.

Але є момент в віровченні ісламу, який у багатьох викликає подив і неприйняття – це джихад – священна війна. Як виник джихад? У чому його суть? Які види джихаду існують? Що говорить про джихад Коран? Про ці аспекти ісламу, які викладені в Корані в сурі 2 «Аль Бакара», буде розмірковувати зі слухачами лектор.

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; автор понад 140 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний! 

Місце : Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Назад

Сховати крашанки