Лекція з мистецтва фотографування натюрморту | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Лекція з мистецтва фотографування натюрморту
Четвер, 26 Липень 2018, 17:00
Переглядів : 506

26 липня 2018 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з мистецтва фотографування натюрморту від одного з авторів традиційної звітної виставки Обласної громадської організації «Харківський фотоклуб» «FOCUSники» Тетяни Бутвіної.

Мистецтвознавець Ірина Євгенівна Данилова: «Мир натюрморту - це світ штучної реальності, реальності, в тій чи іншій мірі зміненій людиною. Щоб потрапити в натюрморт, квіти повинні бути зрізані; плоди і фрукти - зірвані; звірі та птахи - вбиті; риби, морські тварини - виловлені. У натюрморті предмети вирвані з природних або функціональних зав’язків і постають в співвідношеннях, які є результатом людської активності, тому всякий натюрморт містить в собі деякі повідомлення: свідомо складену криптограму або неусвідомлено залишений слід»*.

Фотографічний натюрморт своїм корінням сягає в історію виникнення та розвитку натюрморту, як жанру живопису.

На зустрічі глядачі познайомляться з історією виникнення терміну "натюрморт", дізнаються, які типи натюрмортів і класичні схеми побудови натюрмортів існували в Голландії в 17 столітті. На прикладах побачать особливості різних шкіл натюрморту (голландського, фламандського, німецького, італійського та французького живопису). Присутні зможуть ознайомитися з типами і особливостями сучасного фотонатюрморта на прикладах робіт як українських авторів, так і авторів ближнього зарубіжжя, заглянути на "натюрмортическую кухню" провідних фотографів-натюрмортістів і дізнатися секрети зйомки натюрморту в домашніх умовах.

Вхід вільний! 

Місце : Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Назад

Сховати крашанки