Другий захід культурно-мистецького проекту «Знайомство з Італією» − «Театральні та карнавальні маски» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Другий захід культурно-мистецького проекту «Знайомство з Італією» − «Театральні та карнавальні маски»
Вівторок, 21 Серпень 2018, 15:00
Переглядів : 455

21 серпня 2018 року о 15.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (зала 1-го поверху) відбудеться другий захід культурно-мистецького проекту «Знайомство з Італією» − «Театральні та карнавальні маски».

На гостей заходу чекає зустріч з експертом із Італії Лоренцо де Веккі, який розповість багато цікавого і маловідомого про італійські театральні та карнавальні маски, про професію майстра масок (mascareri), про історію та традиції Венеціанського карнавалу.

Венеціанський карнавал є невід’ємною частиною славнозвісного італійського міста на воді. Його історія сягає давніх часів і бере свій початок від знаменитих давньоримських сатурналій, язичницьких свят на честь збирання урожаю, які проходили щороку у дні зимового сонцестояння. Під час сатурналій усі гуляли і веселилися. Знімалися будь-які заборони та упередження, навіть раби розважалися на рівних зі своїми господарями. А щоб почуватися комфортно і залишатися інкогніто, люди одягали маски.

Тож саме маски завжди були і залишаються головним атрибутом Венеціанського фестивалю. Однак це не простий аксесуар, що закриває обличчя, а цілий витвір мистецтва. Венеціанські маски вирізняються неабиякою вишуканістю і майстерністю виконання. Таємниці їхнього виготовлення передавалися з покоління в покоління, зберігаючи основні традиції і вбираючи віяння сучасності.

Чекаємо усіх бажаючих за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, зала 1-го поверху.

Додаткова інформація за тел.:

(057) 725 -12-44

(066)268-92-34

Місце : м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Контакти : Тел.: (057) 725-12-44, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Назад

Сховати крашанки