Виставка художніх робіт співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Виставка художніх робіт співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель»
Субота, 29 Вересень 2018Переглядів : 4022

З 27 вересня по 13 жовтня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка художніх робіт співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель». В експозиції буде представлено живописні та графічні роботи 11 авторів.

Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» - єдиний в Україні заклад вищої освіти, що здійснює комплексну підготовку фахівців для авіаційно-космічної галузі. 80% працюючих в цій галузі в Україні - випускники ХАІ. Серед випускників цього університету багато відомих особистостей - це конструктори, космонавти, пілоти.

Незважаючи на свою технічну спрямованість, в університеті є місце і мистецтву. Дуже влучний вислів визначного авіаконструктора Олега Антонова: «Некрасивый самолет не полетит», підтверджує, що заняття образотворчим мистецтвом допомагає у цій складній професії. І, дійсно, літак можна назвати витвором мистецтва, тому знання естетичних тонкощів є важливою складовою в його створенні. Але не тільки авіаконструктори, але й інші співробітники і випускники ХАІ, займаючись образотворчим мистецтвом, навіть у якості творчого захоплення, дарують собі та навколишньому світу красу та яскравість життя своїми роботами.

Попри велику різноманітність стилів і жанрів, які представлені в експозиції, різний художній досвід і світогляд, всіх учасників виставки «Авіапензель» об'єднує зв'язок з унікальним вишем - ХАІ, а також - любов і дбайливе ставлення до мистецтва і культури. У пейзажах, портретах, натюрмортах, сюжетних композиціях розкриваються багатогранність і талант авторів виставки, показана їх інша, не менш цікава сторона.

Запрошуємо всіх глядачів в захоплюючий політ творчими світами співробітників і випускників Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель»!

Учасники виставки:

- Елеонора Антончик;

- Людмила Божко;

- Юрій Бугера;

- Тетяна Красовська;

- Дар’я Ніколенко;

- Сергій Поліщук;

- Віра Прешпектива;

- Сніжана Пуйденко;

- Валерія Рева;

- Світлана Скриннік;

- Вікторія Харченко.

Під час роботи виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель» відбудуться наступні культурологічні заходи:

27 вересня о 17:00 – урочисте відкриття виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель».

28 вересня о 17:00 – зустріч з психології з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 1. Лектор - психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина Володимирівна.

3 жовтня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту Девіда Гаррета «Рок-сімфонія» (Берлін, 2010) з колекції Е. Г. Чайки.

4 жовтня о 17:00 – цикл лекцій: «Мандрівка на Далекий Схід: культура, події, люди». Лекція 2. Лектор - Андрій Корнєв - культуролог, історик, літератор.

9 жовтня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках «Антология современной русской поэзии Украины». Частина 5». Лектор М. М. Красиков.

11 жовтня о 17:00 – творча зустріч з авторами виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель».

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00

Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50;

e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Сайт: www.culturа.kh.ua;

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Місце : Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Назад