Обласна виставка святкової атрибутики «Різдвяне сяйво» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Обласна виставка святкової атрибутики «Різдвяне сяйво»
Понеділок, 01 Січень 2018Переглядів : 9102

З 5 грудня 2017 року по 15 січня 2018 року КЗ «Обласний організаційно- методичний центр культури і мистецтва» презентує обласну виставку святкової атрибутики «Різдвяне сяйво».

Витоки народного святкування Різдва сягають корінням дохристиянських часів. Це свято посідає у календарній обрядовості українців особливе місце. Воно наповнене різноманітними обрядами, глибокою символікою, атрибутами, супроводжується фольклорно-поетичними творами.

Виставка «Різдвяне сяйво» − це нагода привернути увагу до народних традицій у сучасній інтерпретації. Новітні за матеріалами, проте традиційні за змістом – понад ста робіт від майстрів народного мистецтва м. Харкова та Харківської області представлено в експозиції. Глядачі матимуть змогу ознайомитися з класичними різдвяними атрибутами, виконаними у різних техніках декоративно-ужиткового-мистецтва: дідухом, вертепом, зірками, символічними павуками, їжаками, писанками, козами, ляльковими композиціями, побачити колекції повстяних картин від студентів Харківського коледжу текстилю та дизайну і тематичних плакатів, присвячених 100-річчю першого виконання пісні Миколи Леонтовича «Щедрик» від студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Відкриття виставки 5 грудня 2017 року о 15.00

У рамках виставки відбудеться тематичний музичний вечір «Доля однієї пісні: «Щедрик» до 140-ї річниці з дня народження Миколи Леонтовича.

Місце : м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Контакти : Тел.: (057) 725-12-46, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ПН – СБ, 10.00 – 17.30, вихідний – субота, неділя. Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати крашанки