Виставка живопису, графіки та скульптури сучасних художників за результатами конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Образ дитини» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Виставка живопису, графіки та скульптури сучасних художників за результатами конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Образ дитини»
Четвер, 07 Грудень 2017Переглядів : 3254

З 7 по 23 грудня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка живопису, графіки та скульптури сучасних художників за результатами конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Образ дитини».

Виставка є своєрідним подарунком славетній художниці до дня її народження, яке святкується 10 грудня. Організована виставка Неформальним товариством друзів Зінаїди Серебрякової і галереєю «Мистецтво Слобожанщини» КЗ «ООМЦКМ» та є далеко не першим їх спільним проектом.

Зінаїда Серебрякова (1884 — 1967) була визначним портретистом і створила чимало надзвичайно виразних, психологічно тонких і майстерно виконаних портретів сучасників. Дитячі образи в її творчості займають особливе місце: це і численні портрети власних чотирьох дітей (зокрема й харківські роботи «На терасі в Харкові» та «Картковий будиночок»), і чудові петроградські дівчата-балерини, і марокканські малюки та підлітки, і матері з дітьми та ін. Усі ці образи написані з такою любов’ю, що здається випромінюють тепло. «Зігріти» цим теплом сучасних митців і надихнути їх на таке ж уважне і радісне, як у творах Серебрякової, художнє сприйняття своїх юних друзів, рідних і знайомих, які мабуть не випадково ставали об’єктами зображення, було мрією організаторів конкурсу та виставки.

У конкурсі на честь визначної землячки взяли участь понад 50 художників, причому не тільки з Харкова, а й зі Львова, Києва, Москви, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Сєверодонецька Луганської обл., з м. Ясіня Рахівського р-ну Закарпатської обл.

На виставці представлено кращі живописні, графічні та скульптурні роботи, виконані у різних техніках. Привертають увагу як твори відомих майстрів (зокрема заслужених художників України Олександра Лисенка і Олега Лазаренка, професора Олександра Шила, Володимира Побєдіна, Марії Винокурової, Ніни Кібрік, Юрія Ямаша, Володимира Шандиби, Євгена Олексієнка…), так і молодих живописців, у тому числі студентів. Показово, що найбільш знаковою і «серебряковською» (хоча виконаною зовсім в іншій манері) журі визнало роботу молодої художниці з Запоріжжя Ольги Пічкурової. Ця картина не тільки прикрасила афішу виставки, а й задала усій експозиції надзвичайно ніжну, ліричну тональність. Відкриттям для харків’ян стануть незвичайні графічні роботи киянки Надії Курбатової, яка відійшла у вічність у молодому віці.

Виставка «Образ дитини» — це місточок і до Зінаїди Серебрякової, і до високого мистецтва, і до глядацьких душ. Це ковток Любові, такий необхідний нам сьогодні.

Урочисте відкриття виставки живопису, графіки, скульптури сучасних художників за результатами конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Образ дитини» відбудеться 7 грудня о 17:00!

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви, вихідні – неділя, понеділок Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад