Персональна виставка Тамари та Олександра Вакуленків «Слава України» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Персональна виставка Тамари та Олександра Вакуленків «Слава України»
Вівторок, 06 Березень 2018Переглядів : 9407

З 6 березня по 14 квітня 2018 р. в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбудеться персональна виставка членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужених майстрів народної творчості України Тамари та Олександра Вакуленків «Слава України».

На виставці представлені роботи, створені у техніці петриківського розпису. Виставка - ювілейна, має за мету показати рівень майстерності та творчі пошуки зрілих майстрів, якими є подружжя Вакуленків.

Петриківський декоративний розпис вже давно вийшов за межі Дніпропетровської області, де зародився та розвивався як мистецтво хатнього розпису. Завдяки натхненній роботі Тамари та Олександра Вакуленків цей вид мистецтва розвивається і на Харківщині вже близько 35 років. Вони неодноразові учасники різноманітних виставок та фестивалів і гідно представляли українську культуру за межами нашої країни. Мають безліч нагород та відзнак. В 2013 р. спільно з ООМЦКМ Тамара Вакуленко створила школу петриківського розпису у Харкові, яка має багато талановитих випускників.

Олександр Вакуленко 23 роки беззмінно перебуває на очільних посадах Харківського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Петриківський розпис, признаний ЮНЕСКО як нематеріальна цінність всього людства, відштовхується від традицій та інтенсивно розвивається у темпі сучасного життя. Виставка «Слава України» є свідченням великих перспектив розвитку українського старовинного народного мистецтва.

В рамках виставки відбудуться майстер-класи з петриківського розпису.

Відкриття виставки 6 березня о 16.00

Вхід вільний!

Місце : м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Контакти : Тел.: (057) 725-12-46, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ПН – СБ, 10.00 – 17.30, вихідний – субота, неділя. Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати крашанки