Лекція з циклу «Символізм Священних текстів» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Лекція з циклу «Символізм Священних текстів»
Вівторок, 24 Квітень 2018, 17:00
Переглядів : 437

24 квітня 2018 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Корану. Сура 2. Корова. Частина 2». Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Наталія Валеріївна.

Коран відкривається сурою «Фатіха (Та, що відкриває)», яка є найпоширінішою мусульманською молитвою. Цікаво, що текст і сенси «Фатіхи» перегукуються з найбільш поширеною християнською молитвою «Отче наш». Чому цією молитвою відкривається Коран?

Другою за порядком, але, по суті, першою за викладанням віровчення ісламу, є сура «Аль Бакара (Корова)». Лектор намагатиметься разом зі слухачами з'ясувати причину такої дивної назви цієї сури, розкрити символи, що ховаються за цією назвою, а потім перейти до викладу змісту і розкриттю символів цієї сури: п'яти стовпів ісламу (монотеїзм, п'ятиразова молитва, піст в місяць Рамадан, паломництво до Мекки до храму Кааба, милостиня), концепції священної війни (джихаду), приписів і заборон, ставлення до жінки в ісламі, звертаючи при цьому увагу на сенс постійного бичування невірних і вихваляння праведних, що проходять рефреном через весь текст цієї сури.

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; автор понад 140 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Назад

Сховати крашанки