VIII традиційна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
VIII традиційна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»
П`ятниця, 11 Травень 2018Переглядів : 2910

З 11 по 26 травня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися VIII традиційна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

Вже ввосьме в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде проходити традиційна щорічна виставка Харківського художнього училища, майстерність учнів і випускників якого відома не тільки в Україні, а й далеко за її межами. На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції. Роботи виконані як з урахуванням академічних канонів, так і з впливом різноманітних сучасних стилів і течій. В цьому році виставку доповнять твори сценографічного мистецтва.

Харківське художнє училище зберігає славні традиції класичної харківської художньої школи. Освоївши основи академічного і реалістичного мистецтва, учні нерідко створюють свої власні художні стилістики, і продовжують розвиватися не тільки в рамках класичних напрямків, але і працювати в контексті новітніх тенденцій contemporary art. Представлені на виставці роботи є сукупністю академізму, сміливих і новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захоплюючий діалог між різними поколіннями майстрів, і їх діалог з глядачем.

Учасники виставки:

Викладачі: Савченко К.Ю., Скіпенко К.В., Ковальов В.М., Сохацька-Горбель О.О., Кремінський А.С, Шевченко Д.В., Тесленко В.А, Дорошенко В.В., Залищук В.В., Шигимага Т.П.

Студенти: Бобрицька І., Савостіна П., Хвостик Х., Чижик В., Харченко О., Герасименко А, Скрилева А., Проценко О., Кравченко М., Бахарева А., Поливяний М., Жуков О.

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської – Іванової. Першим директором училища був учень І.Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами – випускники знаменитої репінскої майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких А. Дейнека, А. Константинопольський, В. Гонтаров, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато-багато інших.

Урочисте відкриття виставки - 11 травня о 17:00!

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Сайт: www.culturа.kh.ua; Канал на You Tube - Харківський обласний центр культури і мистецтва
e-max.it: your social media marketing partner

Назад

Сховати крашанки