Що смакує на Харківщині?
У кожного регіона є свої смакові особливості. Кажемо Полтава – одразу уявляємо борщ, пампушки, галушки. Одеса – форшмак, тюлєчка. А що є такого особливого на Харківщині?
В цьому році вже вдруге відбудеться Фестиваль-конкурс традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини «Смачного!» Завдяки минулорічному заходу, вдалося виявити традиційні страви Харківщини:
- перша страва – «Голій борщ»;
- друга страва – «Вареники з піском»;
- випічка – «Налисники з сиром»;
- обрядова випічка – «Сирна паска»;
- напій – «Квас»;
- родинне комплексне приготування – «Таратута, баба-шарпанина, шпундра, варенуха».
Маємо надію, що у 2022 році коло традиційних рецептів Харківщини розшириться і збільшиться.
Пропонуємо вам приєднатися до акції. Цікавлять рецепти страв, випічки та напоїв, що побутують зараз або побутували у населених пунктах на території області, а нині призабуті. Традиційними вважаємо ті, які готували впродовж трьох-чотирьох поколінь.
Долучитися до куштування смачних страв можна буде у вересні 2022 року.
Кінцевий результат акції – видання збірки рецептів приготування страв і традицій їх споживання на Харківщині. Також буде створено відеододаток – підказки, як готувати страву, покрокова інструкція .
Збірка рецептів буде цікава і корисна як широкому колу поціновувачів гастрономічних особливостей, так і професійним кулінарам і науковцям.
Надсилайте унікальні рецепти на адресу: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Телефони для довідок: 095-69-68-103; 096-23-30-513.