КЗ "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА"


Rushniki Slobozhanshchini albom
 
семінар-практикум (дистанційно) на тему: «Силянка та гердан – традиційні українські прикраси з бісеру»
 
photo 2022 04 28
 
Культурно-мистецькі заходи на 2021 рік
  
Статут
 
graimo
  
folk
 

Нове у віртуальній галереї

 
graf
 

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

war

A+ R A-
Рейтинг статті:

II Обласний фестиваль-конкурс традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини «Смачного!»

e-mail Друк

 smachnogo

Що смакує на Харківщині?

У кожного регіона є свої смакові особливості. Кажемо Полтава – одразу уявляємо борщ, пампушки, галушки. Одеса – форшмак, тюлєчка. А що є такого особливого на Харківщині?

В цьому році вже вдруге відбудеться Фестиваль-конкурс традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини «Смачного!»  Завдяки минулорічному заходу, вдалося виявити традиційні страви Харківщини:

- перша страва – «Голій борщ»;

- друга страва – «Вареники з піском»;

- випічка – «Налисники з сиром»;

- обрядова випічка – «Сирна паска»;

- напій – «Квас»;

- родинне комплексне приготування – «Таратута, баба-шарпанина, шпундра, варенуха».

Маємо надію, що у 2022 році коло традиційних рецептів Харківщини розшириться і збільшиться.

Пропонуємо вам приєднатися до акції. Цікавлять рецепти страв, випічки та напоїв, що побутують зараз або побутували у населених пунктах на території області, а нині призабуті. Традиційними вважаємо ті, які готували впродовж трьох-чотирьох поколінь.

Долучитися до куштування смачних страв можна буде у вересні 2022 року.

Кінцевий результат акції – видання збірки рецептів приготування страв і традицій їх споживання на Харківщині. Також буде створено відеододаток – підказки, як готувати страву, покрокова інструкція .

Збірка рецептів буде цікава і корисна як широкому колу поціновувачів гастрономічних особливостей, так і професійним кулінарам і науковцям.

Надсилайте унікальні рецепти на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Телефони для довідок: 095-69-68-103; 096-23-30-513.

e-max.it: your social media marketing partner