Китайський Новий рік у Харкові | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Китайський Новий рік у Харкові

KN19 лютого 2015 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться святкування Нового року за китайським календарем. Ця подія пройде в рамках виставки культурного центру «Сирин», спільно з Харківським культурним центром «Мистецтва Китаю».

Діяльність культурного центру «Сирин» спрямована на знайомство з культурами різних країн. Так як культура Китаю стала дуже популярною останнім часом, а різні елементи її поширилися по всьому світу, було вирішено провести в галереї «Мистецтво Слобожанщини» святкування Нового року згідно китайським звичаям.

Переплетення багатьох традицій характерно для сучасної культури, тому звичайним явищем стало святкування національних свят інших країн. Багато людей, окрім усього іншого, відзначають Китайський Новий рік, який настає в лютому – це перший молодик у знаку Водолія після зимового сонцестояння. Цього року Китайський Новий рік 19 лютого.

Святкування Нового року в Китаї супроводжується безліччю цікавих традицій. З деякими із них гостей галереї познайомить засновник Харківського культурного центру «Мистецтва Китаю» Галиця Олександр Миколайович.

GalicaДовідка. Галиця Олександр Миколайович 11 років жив і працював у Китайській Народній Республіці, багато подорожував по гірських районах, де в даоських і буддійських храмах вивчав стародавні методи китайської медицини, оздоровлення людини і бойові системи самозахисту. У 1989 році, повернувшись в Україну, організував Харківський культурний центр «Мистецтва Китаю».

Чекаємо усіх бажаючих поринути в традиційну культуру Китаю.

Вхід вільний.

Адреса: Держпром, 4 під'їзд (вхід з боку пл. Свободи).

Телефон для довідок: (057) 717 10 40