Олександр Довженко: маловідомі сторінки | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Олександр Довженко: маловідомі сторінки

 dovjenko

1 квітня 2015 року о 14.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (ООМЦКМ) відбудеться презентація книги Володимира Миславського - «Олександр Довженко: маловідомі сторінки», яка приурочена до 120-річного ювілею майстра.

Символічно, що презентація відбудеться у приміщенні ООМЦКМ (вул. Пушкінська, 62) – єдиному місці на території Східної України, яке безпосередньо пов'язане з  перебуванням О. Довженка в Харкові у 1923-1926 рр.

У книзі представлені маловідомі матеріали про творчість О. Довженка, серед яких повідомлення в пресі про те, що Довженко дебютував в кінематографі не в 1926 році, як вважається, а в середині 1924 року в Харкові, де проводив експерименти по зйомці  графічного фільму.

В рамках презентації також будуть представлені архівні документи, на основі яких визначено кімнату, в якій на той час проживав О. Довженко разом із сестрою.

Завершиться презентація показом комедії О. Довженка «Ягідка кохання». Фільм демонструватиметься під фонограму зі спеціально написаною музикою харківського композитора Олени Шевченко у виконанні оркестру «Віртуози Слобожанщини» під керівництвом Тараса Куценка.

У заході візьмуть участь:

Посохов Сергій Іванович, доктор історичних наук, професор, декан історичного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна;

Алфьорова Зоя Іванівна, доктор мистецтвознавства, доцент, завідуюча кафедрою телебачення Харківської державної академії культури;

Михайлов Габріель Миколайович, депутат Харківської міської ради;

Парамонов Андрій Федорович, засновник харківського приватного музею міської садиби;

Куценко Тарас Віталійович, директор-диригент оркестру «Віртуози Слобожанщини».

Довідка:

Миславський Володимир Наумович - український  кінознавець, історик кіно, автор багатьох книг, а також численних статей про кінематограф, викладач кафедри медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Сховати метелика