Харьковский областной организационно-методический центр культуры и искусства

 
OCT
 
Культурно-мистецькі заходи на 2021 рік
  
Статут
 
folk
 

Нове у віртуальній галереї

 
grafik
 

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваРусский языкEnglish (UK)

Проект «Нематеріальна культурна спадщина»

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )
Четвер, 19 серпня 2021 р.

0308 6

ЗБІР ТА ЗАСТОСУВАННЯ В ПОБУТІ ЦІЛЮЩИХ РОСЛИН у селах Добролюбівка та Токарівка Куп'янського району Харківської області

Знаннями зі збору та застосування в побуті цілющих рослин до цього часу володіють жителі сіл Добролюбівка та Токарівка Куп’янського району Харківської області.

Ці знання містять у собі сукупність архаїчних уявлень попередніх поколінь про силу та можливості природи (зокрема рослин) та успадковані правила поводження з нею для ефективного використання в побуті.

e-max.it: your social media marketing partner
Рейтинг статті:
( 1 шт. )
Понеділок, 05 липня 2021 р.

Ще й до сьогодні одним із важливих складових елементів весільного обряду, «свальби», у с. Піски-Радьківські вважається процес випікання весільних різок (паличок або прутиків, обмотаних тістом). Він пов’язується з певними повір’ями та правилами й передається з покоління в покоління на Борівщині.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Рейтинг статті:
( 4 шт. )
Середа, 30 грудня 2020 р.

30122020

Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» започатковує новий проєкт «Традиційні страви, випічка і напої Харківщини», що відбудеться у кілька етапи. По завершенню проекту буде створено збірку традиційної кухні Харківщини з фото та відео-додатком. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цієї справи. Про умови участі буде повідомлено найближчим часом.

e-max.it: your social media marketing partner
Рейтинг статті:
( 6 шт. )
Четвер, 19 листопада 2020 р.

19112020 5

У жовтні 2020 року Український центр культурних досліджень започаткував проєкт «Гастроспадщина України», метою якого є відкриття гастрономічної України світу. Планується створити сайт «Гастроспадщина України», видати першу українську енциклопедію «Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв» та розробити гастрономічну карту України.

e-max.it: your social media marketing partner