Виставка дитячих малюнків учнів шкіл Харкова і Харківської області «Оберігаємо життя!» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка дитячих малюнків учнів шкіл Харкова і Харківської області «Оберігаємо життя!»

 

DSC 0067 copy copy

 

15 червня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття виставки дитячих малюнків учнів шкіл Харкова і Харківської області «Оберігаємо життя!», яка стала підсумком однойменного конкурсу для дітей та юнацтва, організованого ПрАТ «Учбово-курсовий комбінат» за підтримки Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА, Департаменту праці та соціальної політики Харківської МР, Департаменту науки і освіти Харківської ОДА, Об’єднання профспілок Харківської області та Харківської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського.

 

DSC 0040Відкриття виставки пройшло в душевній і затишній атмосфері. З урочистими промовами виступили: головний організатор виставки, представник ПрАТ «Учбово-курсовий комбінат» Слета Ірина Вадимівна, а також люди, які надали допомогу під час організації та проведення конкурсу «Оберігаємо життя!»: Печура Тетяна Миколаївна - заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА, начальник управління праці), Волков Сергій Геннадійович -заступник голови об'єднання профспілок Харківської області, Сідельова Ірина Миколаївна - завідувач відділом популяризації Харківського художнього музею (член журі), Кулинич Наталія Вікторівна - художній керівник дитячої студії образотворчого мистецтва «100 фантазій» (член журі), Петренко Олена Миколаївна - заступник начальника Головного управління Державної служби України з питань праці в Харківській області, Гончарова Юлія Євгенівна - начальник управління з праці Головного управління Державної служби України з питань праці в Харківській області, Сергєєва Тетяна Михайлівна - заступник директора ПрАТ «Навчально-курсовий комбінат». Виступаючі відзначили велику роботу, яку виконали організатори конкурсу і виставки, нестандартний творчий погляд дітей на проблеми охорони життя і здоров'я, важливість і актуальність представлених робіт. Відкриття виставки вдало доповнили ліричні і чуттєві музичні виступи учениць спеціалізованої школи «Ліцей мистецтв №133» - Птенцової Марії і Зацепіліної Єлизавети (педагог Безугла Катерина, концертмейстер Гаврюшенко Ельвіра Петрівна).

 

В експозиції представлено 200 кращих конкурсних робіт учнів, обраних з понад 1300 учасників конкурсу «Оберігаємо життя!». Незважаючи на те, що малюнки виконані дітьми різного віку та різного рівня художньої підготовки, їх об'єднує оригінальний творчий підхід, безмежна фантазія, і бажання донести до широкого кола людей важливість охорони праці, здоров'я і життя. Позитивним моментом виставки і конкурсу є те, що діти не були скуті і обмежені в сюжетах, тематиках і виразних засобах. Це дало можливість сміливо висловлювати свої ідеї в малюнках, і показати свій індивідуальний погляд на проблему. Роботи, серед яких можна зустріти малюнки олівцями, аквареллю, гуашшю, зроблені дуже наочно і дохідливо, з особливою експресією і уважністю до деталей, нерідко - з гротеском, гумором та іронією, з метою звернути увагу глядача на необхідність дотримання елементарних, але важливих правил безпеки. Не дивлячись на серйозність теми, роботи сприймаються свіжо і легко, завдяки ігровій творчій манері, яку використовують автори.DSC 0113

 

В різних життєвих ситуаціях діти, крім своїх однолітків, зображують і дорослих, роблячи акцент на необхідність знання правил безпеки незалежно від віку, захоплень і професій. В роботах відображені не тільки результати неправильної поведінки під час навчального, робочого процесу або відпочинку, але і приклади надання першої допомоги, порятунку, що показує позитивні людські якості дітей, їх небайдужість.

 

Особливо актуальною виставка «Оберігаємо життя!» є влітку, так як саме в цей час діти найбільш активно подорожують, виїжджають в інші міста і на природу, знаходяться біля води, в горах.

 

Безсумнівно, виставки такого роду надають позитивний вплив на наше суспільство, так як мистецтво є одним з кращих способів привернути увагу людей різного віку до простих, але дуже необхідних моментів дотримання техніки безпеки і правил поведінки в місцях підвищеної небезпеки, важливості вивчення дисципліни охорони життя і здоров'я.

 

Сховати метелика