Персональна виставка акварелі Ольги Бабіч «Увертюра» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Персональна виставка акварелі Ольги Бабіч «Увертюра»

DSC 0296


6 липня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття персональної виставки акварелі Ольги Бабіч «Увертюра».




DSC 0296 copy


6 липня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття персональної виставки акварелі Ольги Бабіч «Увертюра».


Незважаючи на те, що Ольга Бабіч є художницею початківцем, і в цей день відбувся її дебют в мистецькому світі, акварельні роботи автора знаходяться на достатньо високому рівні. Сміливим кроком можна вважати і досить непросту техніку, на якій зупинила свій вибір художниця, адже акварель вимагає певної майстерності, точності, розуміння кольору і форми, так як є матеріалом, який практично не допускає помилок і перероблення. Також автору вдалося показати всі переваги і головні особливості акварелі: м'які тональні переходи, легкий і одночасно насичений колорит, особливу світлоносність, яка виникає завдяки властивостям паперової поверхні і напівпрозорості фарб.


DSC 0285За допомогою акварельного мистецтва художниця досліджує світ, відкриваючи його нові грані. На виставці ми можемо побачити природу, яка відбилася в ліричних за настроєм пейзажах України та інших куточків нашої планети, експресивні і одночасно повітряні квіткові композиції, прекрасну архітектуру, яка передана з урахуванням найдрібніших деталей і нюансів. Все жанрове розмаїття об'єднано особливим натхненним, легким настроєм.


Варто відзначити, що особливістю робіт Ольги Бабіч є часта, і досить нетипова для акварелі присутність фіолетового тону. Цей момент підкреслює індивідуальний стиль автора, який вже почав проявлятися, а також – властиву художниці, як і її роботам - жіночність і ніжність.


Стан спокою і споглядальності, який виникає після перегляду легких і життєрадісних картин, дозволяє в повній мірі зануритися в творчий світ художниці, і побачити всю палітру емоцій і почуттів, якими ділиться художниця.DSC 0266 copy


У своїх роботах Ольга Бабіч передає не тільки візуальне відображення природи та архітектури, а відчутий, пропущений через душу і втілений у творах образ побаченої краси. Творчість для художниці є засобом пошуку і відкриття в собі нових граней і можливостей, а також – одним із засобів комунікації з навколишнім світом, часто непростим і загадковим.


Велике бажання до пізнання, нових відкриттів, бажання поділитися своїм внутрішнім станом втілилися в акварелях Ольги Бабіч. Не випадково виставка отримала назву «Увертюра», так як цей музичний жанр, який є своєрідним вступом перед великими вокально-інструментальними творами, як і акварельні роботи Ольги Бабич, також є своєрідною подорожжю в безмежний творчий світ, наповнений безліччю вражень і емоцій. І в цю захоплюючу подорож художниця з радістю запрошує всіх глядачів виставки.


Сховати метелика