Персональна виставка батику та художніх робіт Наталії Владимирової «Декоративна Україна» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Персональна виставка батику та художніх робіт Наталії Владимирової «Декоративна Україна»

 

divovig ukr 2 1 copy

 З 14 по 30 вересня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва е експонується персональна виставка батику та художніх робіт харківської художниці і майстрині Наталії Владимирової «Декоративна Україна».

На виставці представлені роботи, виконані в техніці батик, графічні та живописні роботи, а також іграшки, виконані в оригінальній авторській техніці з використанням кави. Виставка присвячена декоративно-ужитковому мистецтву України.

 

Українська природа, побут, традиції надихають автора на створення прекрасних декоративних творів. Втілюючи свої враження на тканини і папері, художниця не тільки відображає побачену красу, а й пропускає її через своє індивідуальне душевне сприйняття, змушуючи по-новому звучати звичні і знайомі нам сюжети. Оригінальні композиційні рішення, яскравий і насичений колорит, поєднання реалістичних і абстрактних форм, створюють особливий казковий світ, до якого хочеться доторкнутися і познайомитися ближче.

 

Актуальність стародавнього і багатого на традиції мистецтва батику (техніки ручного розпису по тканині з використанням резервуючих складників) не втрачено і в наш час. Батик має властивість змінювати життєвий простір навколо себе, змушуючи по-новому побачити й відчути обстановку. Він немов живе самостійним життям, але знаходиться в гармонії з приміщенням, накладаючи на нього відбиток благородства і затишку.

 

Не тільки результат, але і сам процес розпису по тканині - мистецтво цікаве і захопливе. Батик включає в себе різні техніки і художні способи, що відкривають великі можливості для експериментів. Проте створення батику вимагає великої уважності та акуратності.

 

Панно, виконані в техніці батик, в декоративному мистецтві служать не просто для оформлення інтер'єру будинку, вони призначені покращувати комфорт житла, створювати естетично затишну обстановку. Такі ж функції можуть виконувати іграшки та декоративна графіка. Освоївши вищезгадані техніки і види декоративного мистецтва, Наталія Владимирова з радістю ділиться своїми творчими досягненнями.

Сховати метелика