Персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення»

 

6676 copy

 

З 10 по 24 лютого 2018 року в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва проходить персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення». На виставці представлена ​​графіка, скетчі та комп'ютерні арти.

 

Автор любить малювання за те, що воно вчить її створювати своє життя таким, яким вона хоче його бачити. Одарка захоплюється різними стилями: чорно-біла графіка, дудл, акварель, комп'ютерні арти і скетчі. Малює як на комп'ютері, так і від руки, на різних поверхнях: папері, стінах, одязі і навіть їжі. Любить подорожувати і замальовувати в дорозі, малювати на дахах, створювати нові образи, ловити різні стани і швидкоплинні моменти, підкреслювати красу світу. Для художниці творчість – у всьому, краса – навколо, в розмаїтті світу, в деталях, закономірностях та гармонії.

 

Окреме задоволення для Одарки – це зображати покинуті промислові будівлі, заводи, фабрики, малювати панорами з дахів і високих труб. Забратися вище. Подивитися на речі під іншим кутом, з різних ракурсів, побачити далі, ніж звик, побачити більш повну картину. Покинуті будинки приваблюють художницю своєю вислизаючою красою, правдою життя, суперечливими станами. У них можна відчути незвичайне в звичайному. Вона любить їх за історію, яка відбита часом, яка відмічена в кожній цеглині. Любить їх за інтригу і таємницю, яку їм мимоволі хочеться приписати.

 

Будучи художником-самоучкою, Одарка виробила свій оригінальний стиль, поєднуючи зображення людей, архітектури, об'єктів природи, космосу, в незвичайні, і часом сюрреалістичні композиції. За допомогою численних символів і метафор художниця прагне передати свій внутрішній творчий світ і оригінальний погляд на оточуючу нас реальність. Особисті душевні відкриття, доповнені яскравою фантазією художниці, втілюються в цікаві естетичні форми. В експозиції глядач може познайомитися з великою різноманітністю технік, жанрів, сюжетів, і відкрити для себе оригінальну творчість молодої, але перспективної художниці Одарки Воронової.

 

Довідка: Воронова Одарка – художник-самоучка, творить під псевдонімом «Что-один-ля-ля-ля». Народилася 16 квітня 1990 року в Харкові. У 2012 році закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Працювала в різних галузях, але мрію малювати так і не змогла заглушити. З 2014 року приділяє творчості все більше часу. У листопаді 2014 року бере участь в конкурсі патріотичного плаката, Київ Contemporary Art Center M17 (кращі роботи виставлялися на благодійному аукціоні в допомогу бійцям АТО, також публікувалися в патріотичному альманасі). У червні 2015 роки провела першу виставку робіт в анти-кафе 7/9. У липні 2016 роки там же пройшла друга виставка. У грудні 2016 відбулася персональна виставка в ІВЦ «Бузок».

 

Спробувала себе в різних видах творчості. Це і створення прикрас хенд-мейд з подальшою участю в ярмарках Artishop, і робота кондитером-оформлювачем, і створення дизайну для комп'ютерної гри компанії Danstar Software. Далі пробувала себе в створенні ілюстрацій і патернів на одяг для бренду "Red and Dog", рекламних постерів в метро і інтернет-магазин. Малювала патріотичний принт на серію одягу для підприємливих львів'ян в Чикаго. Створення різної сувенірної продукції і розпис стін.

 

З 2016 та 2017 років роках вела заняття в школі творчості StArt (авторські курси "Doodle", "Скетч", "Розпис хною"). Зараз займається малюванням в різних напрямках. Робить ілюстрації для книг, розпис хною, створює принти на одяг, розписує стіни. Мріє зробити графічні ілюстрації для книги, мурал і декорації для театру.

Сховати метелика