Виставка художніх робіт валяних з вовни Олени Кравчинської та її учнів «Готуй сані влітку» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Виставка художніх робіт валяних з вовни Олени Кравчинської та її учнів «Готуй сані влітку»

 01072020

З 3 по 18 липня 2020 року галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка художніх робіт валяних з вовни Олени Кравчинської та її учнів «Готуй сані влітку».

Зазвичай, валяні роботи асоціюються з зимою, але у колекції майстрині Олени Кравчинської є безліч робіт, які зможуть зацікавити глядачів і в літній період. В експозиції будуть представлені наступні теми виробів з повсті: повсть – матеріалознавство, інтер’єрна повсть, палантіни і бактуси, плечова повсть (жакети, жилети, світшоти, пальто), повсть і діти, картини з повсті, повсть та в’язання, аксесуари, сумки. Оформлення робіт було зроблено у авторській техніці художником та дизайнером Альоною Олексіївною Шараповою, та за участю майстерні «Барвіночки».

Повсть – це щільний нетканий текстильний матеріал з валяної вовни. Традиційна техніка домашнього валяння – виготовлення виробів із вовни та їх ущільнення за допомогою зчеплення і переплетіння між собою волокон вовни, виникла ще тисячі років тому, і досталися нам від кочових племен і народів.  Це старовинне та прекрасне мистецтво, пройшовши через різні історичні етапи, і зараз є актуальним, та  має безліч шанувальників у всьому світі.

Для творчості майстрині Олени Кравчинської характерне поєднання стародавніх традицій валяння, сучасних художніх підходів та цікавого авторського стилю. Експозиція виставки дивує великим розмаїттям форм, цікавим конструктивним рішенням та роботою з кольором, та показує різні грані і можливості валяння та унікального матеріалу – повсті. Свої знання та досвід Олена передає багатьом учням, в роботах яких можна побачити велику старанність, свіжий погляд та оригінальну фантазію.

Вироби Олени та її учнів мають і естетичну і функціональну складову, бо значною частиною експозиції виставки є одежа та аксесуари з повсті, які, окрім стильного вигляду, мають високу якість, і можуть використовуватися не тільки на модних показах, але і у повсякденному житті. А прекрасні картини з повсті та декоративні вироби можуть прикрашати не тільки галерею, але і оселю, додаючи їй ще більше затишку.

Повсть – це тактильний матеріал, тому, виготовляючи різноманітні твори, учасники виставки окрім ідей вкладають в них своє тепло, яке йде від серця.

Довідка: Олена Кравчинська.

Народилася 11 жовтня 1978р. у місті Харків.

Закінчила Харківську Державну Академію Культури (2002 р.) за фахом "Культуролог. Викладач теорії та історії культури".

Працює у Височанськії ДШМ викладачем образотворчих дисциплін.

У 2018 року атестована Національною Спілкою Майстрів Народного Мистецтва України на Народного майстра.

Запрошуємо Вас відкрити для себе дивовижний світ повсті, відвідавши виставку художніх робіт валяних з вовни Олени Кравчинської та її учнів «Готуй сані влітку»!

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи); Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Тел.: (057) 705-15-50;

e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини; Канал на You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

 

Сховати метелика