Наступного року у Харкові відкриється нова органна зала | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Наступного року у Харкові відкриється нова органна зала

Останній транш в сумі 435 тисяч гривень переведено на рахунок німецької фірми «Aleksander Schuke», яка виготовила орган для Харківської філармонії, тому вірогідно, вже у 2012 році харків'яни і гості міста зможуть почути звучання нового органу.

«У нас цього року дуже гостро стояло питання про те, щоб перерахувати фірмі-виробнику органу оплату за виготовлення. Ця досить резонансна проблема гальмувала подальші дії, але тепер її знято. Суму в 435 тисяч євро вже переведено фірмі «Aleksander Schuke», німецька сторона ці гроші отримала. Це був останній транш за виготовлення. Ми зараз активно готуємо органний зал для установки органу, і як тільки це буде зроблено, фірма-виробник транспортує його в Україну», - підкреслив начальник облуправління культури і туризму Дмитро Кузнєцов.

Зараз, як підкреслив директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, залишилися чисто технологічні завдання - установка деяких деталей, які ставляться в останню чергу, наприклад, електроніки. Потім вже можна приступати до завантаження, транспортування, що, звичайно, займе досить багато часу, адже орган - це дуже складний інструмент.

«Монтаж органу в залі може тривати близько 3 місяців, потім почнеться його настроювання. Але у випадку, якщо будівельники, архітектори спрацюють злагоджено, ми зможемо ці роботи закінчити в 2012 році», - сказав він.

За словами Юрія Янко, завершення виплат за виробництво органу для Харківщини - це значна подія не тільки для нашого регіону, але й для всієї України.

«Це велика перемога для міста Харкова, для адміністрації області та міста, усіх харків'ян. Цим питанням займалося багато людей, і зараз ми вже можемо говорити про результат. Це дуже багато значить для всіх нас, тому що Харків отримає кращий в країні орган, зроблений спеціально для нас, який буде звучати в спеціально для цього створеному приміщенні», - підкреслив керівник філармонії.