Ілюстрації до казок в техніці печворку та квілтінга представлені на виставці «Килим із казок» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

Ілюстрації до казок в техніці печворку та квілтінга представлені на виставці «Килим із казок»

Казковий печворк Тетяни БогачукНоворічна виставка «Килим із казок» відкрилася у Галереї «АВЕК». Експозиція включає в себе ілюстрації до казок Пушкіна і Гофмана відомих харківських художниць Марії Осадчої та Ганни Павлюкевіч-Чернецької, оригінальні текстильні панно майстра з Дніпропетровська Володимира Бунова, чарівні композиції флориста-дизайнера Ольги Склярук.

«Родзинка» виставки - твори кращих майстрів квілтінгу та печворку з України та Росії. Зроблені в ексклюзивній авторській техніці клаптеві роботи представлять: Тетяна Богачук (Київ), Марина Главатских (Перм), Марія Кольська (Харків), Алла Снєговська (Москва), Ольга Старченко (Харків), Ольга Чеботарьова (Київ), Ірина Чернецька (Харків) .

Довідка: Квілт у перекладі з англійської "стібка". Це вид рукоділля, в якому вручну або на машинці прошиваються не менше трьох шарів тканини. При цьому на поверхні квілт утворюється рельєфний візерунок і він стає тривимірною.

Печворк у перекладі російською мовою означає "клаптева робота". Це вид рукоділля, при якому за принципом мозаїки зшивається незбираний виріб із різнокольорових і строкатих шматочків тканини (клаптиків) з певним малюнком. У процесі роботи створюється полотно з новим колірним рішенням, візерунком, іноді фактурою. Сучасні майстри виконують у техніці печворку також і об'ємно-просторові композиції.

Всі різдвяні канікули виставка працює з 10.00 до 22.00. Вхід вільний. Галерея «АВЕК» розташована за адресою вул. Сумська, 70.