Проект реконструкції будівлі історичного музею обійдеться обласній скарбниці більш ніж у мільйон | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Проект реконструкції будівлі історичного музею обійдеться обласній скарбниці більш ніж у мільйон

Так виглядатиме Історичний музей після реконструкціїПереможцем тендеру на розробку проекту реконструкції Історичного музею в Харкові стало ТОВ "Ароф". Згідно з підписаним за підсумками тендеру договору, проект обійдеться обласному бюджету в 1 млн. 45 тис. грн.

До проектувальників були висунуті певні вимоги. Зокрема, будівля музею має бути обладнана сучасними високотехнологічними конструкціями із застосуванням новітніх високотехнологічних матеріалів. Каркас повинен бути металевий. Вхід необхідно виконати з боку пл. Конституції у вигляді скляного кубу зі скляним дахом. Також потрібно передбачити галерею по периметру прибудови для розміщення експозицій, виконати перепланування першого поверху існуючої будівлі музею в місці примикання скляного кубу, виконати реставрацію фасадів, ремонт кроквяної системи, покриття покрівлі, заміну вікон, косметичну побілку та фарбування існуючих приміщень.

Як повідомили у фірмі "Ароф", архітектори вже приступили до розробки проекту. Її планується завершити в березні.

Реконструкція буде проводитися за рахунок коштів обласного бюджету, бо музей знаходиться у підпорядкуванні облради. Загальна попередня вартість реконструкції - 47,6 млн. грн. (У цю суму входять і 11,5 млн. грн., виділені у 2011 р.).

У ході реконструкції до будівлі планують прилаштувати скляний кубічний фасад з головним входом у будівлю. Фасад буде виходити на пл. Конституції. Саму будівлю музею пофарбують у білий, золотистий і зелений кольори, щоб музей гармонійно виглядав серед оточуючих його будинків. Ескізний проект реконструкції будівлі музею було затверджено 26 серпня на засіданні містобудівної ради. Будівля Історичного музею має статус пам'ятки архітектури місцевого значення, повідомляє SQ.