Художник Вадим Петров малює собори – його картин на цю тему назбиралося вже на цілу виставку | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Художник Вадим Петров малює собори – його картин на цю тему назбиралося вже на цілу виставку

petrofВиставка живопису та графіки Вадима Петрова „Собор" відкрилася 7 лютого у Харківській міській художній галереї. Графіку представлено ілюстраціями Вадима Петрова до Романа Віктора Гюго „Собор Парижської Богоматері". Масштабні полотна живопису присвячені жосліденню наших українських соборів, зокрема, на острові Хортиця, Каменній Могилі, повідомили у галереї.

„Коли дивишся на культові споруди, в уяві виникають значні культурні паралелі, наприклад, „Собор Парижської Богоматері" Гюго та „Собор" Олеся Гончара, остров Хортиця зі стардавніми святилищами та остров Сіте із собором Нотр-Дам-де-Пари, розташований на місці язичницького храму. Радянський план настройки острову Хортиця багатоповерхівками, на щастя, не реалізували, хоча культові місця після будівництва Дніпровської ГЕС залишились під водою. Використання культових споруд та храмів буває досить оригінальним – наприклад, у якості тюрем. Хотілось би вірити, що собор – не тюрма, а символ визволеного духу", - підкреслив автор, пояснюючи концепцію своєї виставки.

Виставка працюватиме до 22 лютого, а 17 лютого о 16.00 художник проведе майстер-клас.

Довідка. Вадим Вікторович Петров народився у 1960 році у місті Шостка Сумської області. У 1979 році закінчив Харківське художнє училище, у 1984 р. – факультет монументально-декоративного мистецтва Харківського художньо-промислового інституту. З 1988 р. – член Національного союзу художників України. Його твори придбали Мінкультури України, Харківський художній музей, Галерея Едуарда Нахамкіна (США), зібранням Нортока Доджа (США).