У музично-театральній вітальні «На Олексіївці» - творчий вечір співачки Людмили Каменєвої | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

У музично-театральній вітальні «На Олексіївці» - творчий вечір співачки Людмили Каменєвої

Людмила Каменєва21 лютого з 17.00 в музично-театральній вітальні «На Олексіївці» в дитячій школі мистецтв № 6 відбудеться творчий вечір композитора, співачки, лауреата міжнародного та всеукраїнських конкурсів Людмили Каменєвої.

Цикл творчих зустрічей з відомими харківськими діячами культури і мистецтва в рамках музично-театральної вітальні «На Олексіївці» - творчого проекту колективу дитячої школи мистецтв № 6 - був розпочатий в жовтні 2010 року. Відкриваючи вітальню «На Олексіївці», організатори звернулися до історії. Як з'ясувалося, на території нинішньої Олексіївки (в минулі часи це було село, що належало відомому харківському роду Квіток, один з представників якого – Григорій Квітка-Основ'яненко, автор твору «Сватання на Гончарівці») проводилися музичні вечори, театральні вистави, аристократичні прийоми. А вище перетину Золочівської дороги з річкою Олексіївкою (в районі нинішньої вулиці Клочківської), на острові, що іменувався Василівським, розташовувався ряд музично-театральних закладів.

Свого часу музично-театральні вітальні були місцем, де збиралися музиканти, художники, актори, поети, щоб представити публіці свою творчість, там популяризувалися нові імена та напрямки в області театрального мистецтва, літератури і музики, там формувалися естетичні смаки цілих поколінь. З часом музично-театральні вітальні змінили салони, а в 19-му столітті з'явилися перші концертні зали. Відроджувати і розвивати добрі традиції, наповнювати їх новим змістом прагне творчий колектив ДШМ № 6.

Цього разу відвідувачі музично-театральної вітальні «На Олексіївці» познайомляться з творчістю композитора і співачки Людмили Каменєвої, лауреатом міжнародного та всеукраїнських конкурсів, викладачем ДШМ № 6. «Надія, Віра і Любов...», - так визначила тематику свого творчого вечора Людмила Анатоліївна.

Закінчивши Харківський інститут мистецтв ім. І.П. Котляревського за спеціальністю хорове диригування, вона більше двадцяти років займається викладацькою діяльністю. Музику пише з дев'ятирічного віку. Її пісенна творчість знайома багатьом любителям естрадного та народного жанрів.

Місце проведення: ДШМ № 6 м. Харкова (вул. Архітекторів, 30-а).