Масляну в Харкові відсвяткують карнавальною ходою до Масляного містечка | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Масляну в Харкові відсвяткують карнавальною ходою до Масляного містечка

МаслянаСвяткування Масляної в Харкові цього року триватиме два дні. На площі Свободи зведуть Масляне містечко: на круглій сцені, що символізує Ярило-Сонце, два дні виступатимуть артисти, а навколо сцени розмістяться святкові містечка всіх дев'яти районів міста, а також чотири восьмиметрових обереги, що символізують природні стихії.

Над образом площі працюють харківські скульптори і художники. Як повідомила директор Департаменту культури міськради Світлана Бабицька, почнуться святкові заходи опівдні суботи, 25 лютого, концертами фольклорних колективів, кожному району виділено по годині часу на виступ. У концертній програмі - також і виступ Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю (початок о 12.00 26 лютого), а також джазових музикантів.

Звичайно ж, на цьому святі всі зможуть поласувати млинцями, адже кожен з дев'яти районів готує свої кулінарні сюрпризи. А для прихильників азарту буде розіграна лотерея, так що голодними і без подарунків у це стародавнє християнське свято ніхто не залишиться.

А о 16.30 26 лютого від театру опери та балету в бік пл. Свободи розпочнеться карнавальна хода, в якій візьмуть участь делегації районів та творчі колективи. Всього в ході планується участь 1,5 тисячі чоловік, а голова одного з районів буде їхати верхи на коні.

В цьому році Харків проводжає зиму і зустрічає весну, спалюючи шестиметрове опудало Масляної, виготовлене з соломи, його буде встановлено в центрі площі і спалено в момент прибуття карнавальної ходи о 17.45. Фінальним акордом святкування стане феєрверк о 18.00. У цю неділю тиждень Масляної або Сирний тиждень закінчується, і з понеділка починається Великий піст - з 27 лютого і до самої Пасхи, яка буде цього року 15 квітня, за православною традицією, не можна буде вже не тільки є скоромну їжу, але й вдаватися до веселощів.