У Харкові презентовано книгу про всі пам'ятники Тарасу Шевченку | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

У Харкові презентовано книгу про всі пам'ятники Тарасу Шевченку

«Монументальна шевченкіана України: історія і сучасність» - так називається книга-каталог, презентована в Харківському обласному науковому товаристві ім.Т.Г.Шевченка. Книга видана в рамках заходів з підготовки до майбутнього в 2014 році 200-річчя від дня народження поета.

За словами «Автор книги - харків'янин Микола Семенюк зібрав інформацію про всі пам'ятники Шевченка в Україну, - розповів член консультаційної ради при облуправлінні культури і туризму, викладач кафедри культурології Харківської державної академії культури Леонід Мачулін. - А їх, враховуючи меморіальні дошки та пам'ятні знаки, - 1220, причому перший пам'ятник було встановлено у Харкові на початку 20 століття ».
Він також зазначив, що автор побував у двох десятках регіонів країни і для наочності сфотографував пам'ятники і пам'ятні місця. При підготовці видання Микола Семенюк використовував відомості з двох сотень книг, альбомів, статей, що дозволило описати історію створення пам'ятників, в тому числі, дореволюційного і довоєнного періодів.
«Це перший такий каталог, в ньому вперше розказано про сьогоднішній стан пам'ятників: деякі з них потребують реставрації», - зазначив Леонід Мачулін.
Книга, видана пробним накладом у тисячу примірників, вже надійшла на прилавки магазинів, передає Укрінформ