Польський театр «Брама» здивує харків'ян історіями у звуках | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Польський театр «Брама» здивує харків'ян історіями у звуках

Польський театрУ Харкові на малій сцені Палацу студентів 5-6 квітня виступить польський театр «Брама», який зламає звичайне уявлення про польський театр як театр жорсткий, гостро соціальний, провокаційний.

«Брама» приїжджає в Україну на запрошення харківського «Театру на Жуках». Як розповідають організатори, поляки представлять харків'янам дійство, що відбувається на межі театру й музики.

Вистави збудовані на фрагментах етнічних пісень з різних куточків землі: Вірменії, Грузії, України, Іспанії, країн Скандинавії, Балканів. Актори розповідають історії любові, радості або самотності за допомогою голосу та музичних інструментів (кларнет, гітара, бас-гітара, акордеон, кахон). Музика, найбільш універсальна мова для спілкування та взаєморозуміння, - головний герой цієї постановки.

Незвичайний музично-драматичний театр гастролював у багатьох країнах, але в Україні виступить вперше.

«Ми побачили виставу «Брами» «Емоції у звуці» приблизно рік тому на театральному фестивалі в Польщі, цей виступ настільки захопив, зачарував нас, що нам захотілося поділитися своїм відкриттям з українським глядачем, - розповідає продюсер «Театру на Жуках» Дмитро Терновий.

Вистави на малій сцені Палацу студентів пройдуть: 5 квітня, 19:00 - вистава "Емоції у звуці", 6 квітня, 19:00 - вистава "Ми".

Режисер-постановник - Daniel Jacewicz