Напередодні аукціону картини та антикваріат вартістю більше півмільйону доларів покажуть на виставці | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Напередодні аукціону картини та антикваріат вартістю більше півмільйону доларів покажуть на виставці

Портрет імператриці Олександри Федорівни Костянтина МаковськогоПередаукціонна виставка європейського живопису та антикваріату проходить у Харкові, в конференц-центрі Асамблеї ділових кіл України. Тут представлені картини, ікони, книги, фарфор, годинники, вироби з металу, поштові конверти, які 7 квітня підуть з молотка.

Найцінніші роботи серед живопису - "Гори із засніженими вершинами" Григорія Калмикова (оцінюється у 39 000 доларів), "Портрет Олександри Федорівни" Костянтина Маковського (30 000 доларів) і "Роза" Каміля Бомбуа (26 000 доларів), серед книг - добре збережена "Збірка державних грамот і договорів, що зберігаються в державній колегії іноземних справ" 1819 р. (32,5 тисячі доларів).

Ще один цінний лот - фарфорова ваза французької фабрики Де Валентино 1850-1870 рр. (39 000 доларів) і гравюру 1650 р., представляє музейну цінність (2 000 доларів). Крім того, на виставці можна побачити твори Сергія Васильківського, Олександра Бенуа, книгу Дмитра Багалія і Дмитра Міллера "Історія м. Харкова за 250 років його існування" (1905 р.), "Біблію" Мартіна Лютера (1862 р.), конверт з автографами космонавтів Юрія Гагаріна, Германа Титова, Андріяна Ніколаєва та Павла Поповича. Виставка працюватиме до 6 квітня (з 11.00 до 16.00).

Всього на аукціоні буде представлено 76 лотів. Вся колекція оцінюється у 540 000 доларів. Власники творів, як і бажаючі їх придбати - це приватні колекціонери з усією Україною, їх представники і повірники, повідомляє «SQ».

Виставку можна відвідати за адресою: вул. Артема, 43, 5-й поверх. Вхід вільний.