На фестивалі «Харьковская сирень» пройдуть зустрічі з Аленом Делоном і Родіоном Нахапетовим | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

На фестивалі «Харьковская сирень» пройдуть зустрічі з Аленом Делоном і Родіоном Нахапетовим

18182Перегляди конкурсних робіт IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» будуть проходити в кінотеатрі ім. Довженко. Про це, як передає сайт Харківської облдержадміністрації, повідомила на прес-конференції співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. Вона зазначила, що майданчиками фестивалю стануть також Палац студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого »та Харківська обласна філармонія.

Під час фестивалю харків'ян очікує насичена програма. Зокрема, 10 травня пройде презентація книги кінокритика Володимира Миславського про український винахідника Йосипа Тимченка, майстер-клас французького співака Ришарда Кроса і творча зустріч з актрисою театру і кіно, Героєм України Адою Роговцевою. Також буде представлений арт-проект «Образи», присвячений французької кінозірки, почесному президенту фестивалю Мілен Демонжо. Церемонія урочистого відкриття відбудеться в Палаці студентів юракадемії.

11 травня дасть майстер-клас колишній харків'янин, фахівець з кіноспецеффектам і володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» за створення спецефектів до фільму «Хижак» Юджин (Євген) Мамут. Відкриється виставка, присвячена всесвітньо відомому дизайнерові театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринської, експозицію представить онук всесвітньо відомого модельєра Ендрю Владі. Крім того, пройде концерт «Пам'яті Едіт Піаф присвячується». Також відбудеться традиційна церемонія покладання квітів до меморіальної дошки Альфреду Федецькому, гості фестивалю залишать відбитки долонь для Алеї почесних гостей. Основною подією цього фестивального дня стане творча зустріч із французьким кіноактором Аленом Делоном.

12 травня на будівлі по пр. Московському, 10/12 відкриють меморіальну дошку з нагоди 160-річчя від дня народження Йосипа Тимченка і відбудеться майстер-клас художника-постановника анімаційних фільмів, власниці студії «Animagic» (США), колишній харків'янки Ірини Борисової.

13 травня відбудеться прем'єрний показ кінофільму членів журі «Харьковской сирени» Бориса Токарева і Людмили Гладунко «Для початківців любити», Мілен Демонжо представить останній фільм з її участю «Я могла б бути вашою бабусею» і пройде творча зустріч із радянським, російським і американським актором , режисером і сценаристом Родіоном Нахапетовим. Призерів фестивалю назвуть увечері 13 травня на урочистій церемонії закриття фестивалю «Харьковская сирень».