Ален Делон залишив на пам'ять харків'янам відбитки власних долонь | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Ален Делон залишив на пам'ять харків'янам відбитки власних долонь

Ален ДелонУ день відкриття IV Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» 10 травня 2012 року на фестивальній алеї слави в саду ім. Шевченка з'явилися нові експонати: до відбитків долонь кінематографічних знаменитостей додалися руки французького кіноактора Алена Делона, а також народного артиста Росії Родіона Нахапетова, спеціаліста зі спецефектів, володаря призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янина Юджина Мамута і художника-постановника анімаційних фільмів, власниці студії «Animagic» (США), харків'янки Ірини Борисової.

Ален Делон та МІлен де МонжоПід час церемонії залишення відбитків на Алеї Слави пішов рясний дощ, але це на якість відбитків не вплине,запевняють організатори. Матеріал, у якому залишилися відбитки, був прикритий поліетіленом. А всі творчі особистості, що були присутні на цій церемонії, сприйняли зливу як добрий знак. 

Ален ДелонКожна іменита долоня, що відтискається у спеціальному цементі, з часом оформлюється на своєрідний пам'ятник, відбиток як би вдруковується у стилізований кадр фільму.

Першою залишила відбиток своєї долоні в Харкові Почесний голова фестивалю французька актриса Мілен де Монжо. Тут же можна помилуватися долонями учасників фестивалю «Харьковская сирень» в різні роки французьких кіноакторів П'єра Рішара, Жан-Поля Больмондо, російського актора, режисера Володимира Фокіна.

altДовідка. Вперше відбитки своїх рук і ніг в бетоні кінозірки залишили в Голлівуді, у Китайського театру 30 квітня 1927 року. Згідно з легендою, поклала початок цій традиції американська кінозірка Норма Толмедж. Готуючись до відкриття театру, запланованого на 18 травня, і оглядаючи споруджуваний будинок, вона оступилася і випадково вляпалася у свіжий бетон. Помітив це власник театру Сід Граумана і відразу зрозумів, що такими слідами можна залучити публіку. Спочатку він умовив Мері Пікфорд та її чоловіка Дугласа Фербенкса залишити відбитки, а вмовити зробити це інших вже не становило жодних проблем. Відтоді в Голлівуді немає вищої почесті, ніж «віддрукуватися» на Алеї Слави, з якою не можна порівняти ні зірку на Алеї Слави, ні навіть премію «Оскар». Зірок на Алеї вже майже 2300, рахунок лауреатів «Оскара» також давно пішов на тисячі, а свої відбитки на бетоні залишили всього близько двохсот чоловік.

altЗнаменита алея Голлівуду зберігає не тільки сліди рук і ніг, а й більш екзотичні відбитки. В рожевому бетоні віддруковані сліди носів, лобів, колін, сигар і навіть кінських копит. У 1927 році, через п'ять місяців після відкриття алеї, там з'явився відбиток окулярів коміка Гарольда Ллойда, а в кінці 30-х років - сліди ковзанів актриси і прославленої фігуристки Соні Хені. Знаменита Вупі Голдберг замурувала в цементі свої локони.

altЄ на алеї і відбиток перетинчастої лапки - на честь діснеївського каченяти Дональда. З чуток, свого часу сама Мерилін Монро хотіла залишити на «Алеї слави» відбиток своєї попи, але їй цього не дозволили. Зате точку над "i" в своєму імені вона зробила з величезного фальшивого діаманта. Одному туристу одного разу вдалося виковирнути його - собі на пам'ять, а вставляти новий на його місце не стали - вирішили, що його все одно унесуть.

Серед «записаних в історію» Шварценнегер і Сталлоне, Джуді Гарланд і Джонні Депп. Кажуть, що існує негласне правило: чоловіки для «запису в історію» своїх відбитків приходять у взутті на два розміри більше, а жінки, навпаки, в маленьких-маленьких туфельках на височенних підборах.

Автор: Євгенія Мішкіна, спеціально для сultura.kh.ua