Дитячий ансамбль з Харкова посів третє місце на міжнародному фестивалі «Самородки 2012» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Дитячий ансамбль з Харкова посів третє місце на міжнародному фестивалі «Самородки 2012»


altДев'ять юних музикантів ансамблю «Слобожанські візерунки» (керівник Юлія Пігарєва, концертмейстер Олександр Калініченко) представили Харків на 6-му Міжнародному конкурсі-фестивалі народної музики «Самородки 2012», що зібрав творчі колективи з 20 міст України і більше десятка учасників з Росії та Білорусії. Наші посланці стали лауреатами 3-го ступеня, причому, це вже їхня друга перемога на севастопольському конкурсі.

altСвою історію ансамбль веде з 2005 року, в його складі - учні музичного відділення гімназії, створеного двадцять років тому як філія Дитячої музичної школи № 13. Заняття музикою проходять три рази на тиждень, діти вивчають теоретичні предмети, а також відвідують уроки за спеціальністю (домра, баян, таке інше).

altНезрячі діти отримали можливість навчатися музиці, але що особливо цінно - спілкуватися, дружити, займатися творчістю зі своїми ровесниками із звичайних шкіл міста. Такий вид соціальної реабілітації дуже важливий: він дозволяє звичайним дітям допомагати своїм незрячим ровесникам, проходячи школу милосердя, в той час як незрячі діти отримують можливість відчути себе повноцінними членами суспільства.
alt

За словами беззмінного керівника ансамблю «Слобожаекіе візерунки» Юлії Пігарєв, багато її випускники продовжили навчання на музичних відділеннях вищих і середніх спеціальних навчальних закладів. Нинішній його склад - це діти у віці від 7 до 16 років, які захоплено виконують класичну і сучасну народну музику.

Фестивальна діяльність колективу триває не один рік. Спочатку це були харківські фестивалі і конкурси, де «Слобожанські візерунки» завоювали не одну перемогу. Це і стало відправною точкою в бажанні спробувати свої сили за межами Харківщини.