Реконструкцію історичних боїв та баталій можна побачити на етно-святі „Олексіївська фортеця” | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Реконструкцію історичних боїв та баталій можна побачити на етно-святі „Олексіївська фортеця”


alt28 та 29 липня 2012 року у Первомайському районі Харківської області відбудеться етно-свято „Олексіївська фортеця", яке проходитиме на території однієї із фортець Української оборонної лінії, збудованої у 1731 році. Тут можна побачити відтворення історичних подій і традицій Слобожанщини. Головна подія - реконструкція боїв та баталій.
У заході візьмуть участь представники клубів історичної реконструкції з м. Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, а також з інших держав колишнього СНД. Глядачі матимуть можливість спостерігати за побутом, стародавнім одягом, зброєю, розташуванням військового табору та головне - за реконструкцією боїв. Все це дозволить доторкнутися до історії середньовіччя кожному відвідувачу заходу.
Також на святі будуть представлені експозиції українського побуту, особливості української кухні, ярмарок народних мистецтв, а вночі - запальна дискотека 80-х.
У концертній програмі свята візьмуть участь кращі аматорські колективи та виконавці району і міста Первомайський: фольклорні гурти - лауреати міжнародного етнофестивалю «Покуть» та обласного фестивалю «Печенізьке поле», переможці міжнародних конкурсів виконавців естрадної пісні ім. М. Машкіна, «Жива вода» (2007), «Ялтинський берег» (2008), «Арт весна» (Київ 2009), «Золота осінь», учасники телешоу «Україна має талант» жіночий гурт «Голосисті», переможці регіонального фестивалю російського народного мистецтва «Талица» Г. Бондаренко та Т. Лищенко, переможці обласних, всеукраїнських конкурсів хореографічного мистецтва ансамбль танцю «Карусель»; переможець обласного фестивалю театральних колективів «На крилах Мельпомене» народний театр «Зеркало+».
Урочисте відкриття свята 28 липня 2012 року о 15.00.
Організатори фестивалю – Первомайська районна державна адміністрація, Первомайська районна рада, Первомайський міський виконавчий комітет, районний та міський відділи культури і туризму. Свято проводиться за підтримки голови Первомайської районної державної адміністрації Намчука В.А., голови Первомайської районної ради Біди А.М., міського голови м. Первомайський Теплицького C.Л. та депутата Харківської обласної ради Добкіна Д.М.
Організаційний комітет свята – 64107, м. Первомайський, вул. Комсомольська, 25, тел./факс (05748)3-23-98, 3-20-74. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Програма «Олексіївської фортеці»
біля с. Олексіївка Первомайського району, Харківської області

28 липня 2012 р.
15.00 - Урочисте відкриття свята;
з 15.30 - Огляд експозицій майстрів народної творчості сільських рад; концертна програма за участю кращих аматорських колективів та виконавців району і міста; реконструкція історичних лицарських боїв; концертна програма за участю художньої самодіяльності району, міста та гостей; нічна дискотека, святковий феєрверк.
29 липня 2012 р.
з 11.00 - Фінал лицарських боїв та розважальна програма.

Як дістатися на етно-свято «Олексіївська фортеця-2012»

Схема руху на власному транспорті

Інформація для організованих груп

Інформація для індивідуальних туристів

алексеевская крепость

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більш детальну інформацію можна подивитись на офіційній сторінці етно-свята „Олексіївська фортеця" тут