Близько сотні лицарів трьох країн зійдуться на полі битви в «Олексіївській фортеці» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Близько сотні лицарів трьох країн зійдуться на полі битви в «Олексіївській фортеці»


altНа ці вихідні можна зануритися в етичну атмосферу лицарських часів: 28-29 липня в Первомайському районі Харківської області на території однієї з фортець Української оборонної лінії, побудованої в 1731 році, пройде етно-свято «Олексіївська фортеця». Центральною його подією стане реконструкція лицарських боїв, в якій візьмуть участь близько сотні лицарів з України, Росії, Білорусі.
В минулому році це свято проходило вперше, і на ньому побувало близько 7000 гостей.
«Починати завжди важко. Але перші кроки, які ми зробили, дійсно були вдалими, - говорить голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук. - Тому коли ми побачили, що від цієї задумки є результат, ми вирішили проводити свято щороку. Родзинкою, звичайно, стане реконструкція лицарських боїв, участь у яких візьмуть близько 100 лицарів з України, Росії, Білорусі. Крім індивідуальних і масових поєдинків також будуть реконструйовані військові табори, представлена експозиція середньовічного побуту, ярмарок народних мистецтв. Дуже ретельно зараз готуються до свята всі сільради району. Серед них є як україно-, так і російськомовні села. Тому кожна з них представить свої етнічні традиції і власну фольклорну програму».
Ще одним сюрпризом етно-свята «Олексіївська фортеця» стане концерт та дискотека за участю зірок української естради Гайтани та гурту «Танок На Майдані Конго».

Свято проводиться за підтримки Первомайської райдержадміністрації, районної ради та міської влади м. Первомайського, управління культури і туризму Харківської облдержадміністраціі. В подальшому, як зазначив Віктор Намчук, крім щорічного проведення етно-свята планується розробити новий туристичний маршрут, побудувати Музей Олексіївської фортеці і, в перспективі, відновити підземні ходи, які в давні часи пов'язували фортецю з річкою.

Більш детально з програмою етно-свята можна ознайомитися тут