Українські абстракціоністи зберуться в Пархомівці, щоб показати: справа Малевича жива | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Українські абстракціоністи зберуться в Пархомівці, щоб показати: справа Малевича жива


СУПРЕМАТИЗМ 65. Малевич Казимир Северинович. Папір, акварель. 34х28см. Дар П.Ф. ЛуньоваВсеукраїнська мистецька акція "Малевич +" пройде в Пархомівському історико-художньому музеї ім. Луньова (Краснокутський район, с. Пархомівка, вул. Конторська, 1). 21 жовтня об 11.00 тут відкриється виставка робіт художників з різних міст України в стилі супрематизму, заснованого художником Казимиром Малевичем.

«Центральним експонатом виставки стане робота самого Малевича "Супрематизм-65" з колекції музею», - зазначила старший науковий співробітник музею Оксана Жадан.
В акції візьмуть участь художники, мистецтвознавці з Києва, Сум, Харкова, викладачі та студенти Харківської держакадемії дизайну і мистецтв. Вони обговорять вплив супрематизму на сучасне мистецтво. Також до акції підключать дітей, які вчаться малювати.

Виставка працюватиме протягом місяця.

Довідка. Художник-авангардист Казимир Северинович Малевич (1879 - 1935 рр.) - один з найбільших реформаторів в мистецтві. Заснований ним супрематизм, що став одним з найбільш радикальних мистецьких напрямів першої половини ХХ ст., досі не втратив свого впливу. Будучи різновидом абстракціонізму, супрематизм виражався в комбінаціях різнокольорових площин найпростіших геометричних обрисів (в геометричних формах прямої лінії, квадрата, кола, прямокутника). З 1890 по 1894 рр. сім'я Малевичів жила в Пархомівці, де батько художника працював керуючим справами на цукровому заводі. Тут Малевич закінчив сільське училище.