Найкрасивіша харків'янка 2012 року - 18-річна студентка юракадемії Діана Гаркуша | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

Найкрасивіша харків'янка 2012 року - 18-річна студентка юракадемії Діана Гаркуша


Діана ГаркушаПереможницею фіналу конкурсу краси «Міс Харків 2012» стала студентка 2-го курсу Харківської національної юракадемії ім. Я. Мудрого Діана Гаркуша, яка в минулому році стала королевою Слобожанщини на етнофестивалі «Печенізьке поле».
Фінал конкурсу «Міс Харків 2012» відбувся 19 жовтня в театрі опери та балету ім. Лисенка. До нього красуні готувалися цілий рік. Вони проходили спецпідготовку, щоб мати право поборотися за титул «Міс Харків 2012»: їх вчили дефіле, хореографії, з ними працювали стилісти, візажисти і фотографи. Відбір проходив у декілька етапів, і до фіналу дісталися лише 8 дівчат.

У фіналі їм довелося попрацювати не лише над своїм зовнішнім виглядом, а й підготуватися інтелектуально, адже крім дефіле у сукнях, ділових костюмах і купальниках, їм потрібно було представити свої візитівки-присвяти рідному Харкову, а також відповісти на каверзні питання, які вимагають творчого підходу і винахідливості.

Для представлення себе дівчатам запропонували підготувати розповідь про те, за що вони люблять Харків. Деякі навіть намагалися висловити свої почуття у віршованій формі.
«Вже в цьому конкурсі відразу стало ясно, що крім зовнішньої краси дуже важливо вміння красиво говорити перед великою аудиторією. Зрозуміло, що дівчата хвилювалися, але все ж таки одним вдалося впоратися зі своїми емоціями, а іншим ні. Конкурс є конкурс, і якщо хтось із дівчаток збивався, звичайно, ми не могли цього не враховувати», - говорить член журі конкурсу «Міс Харків 2012», директор центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко.

Не могли не помітити члени журі і моменту перетворення однієї з учасниць на Попелюшку, що на ходу вискочила з туфельки на височенному каблучку. Журі оцінювало вміння рухатися. І тут у виграшному становищі опинилися дівчата, що багато років займаються танцями і спортом. Враховувалася і їх кмітливість. Наприклад, учасниця під № 1 Діана Гаркуша на питання, кого б з казкових персонажів вона оживила, відповіла так: «Я оживила б джина, адже мені подобається, коли чоловіки виконують мої бажання».

Що ж, чи то джин, дійсно, ожив, чи то журі оцінило почуття гумору дівчини, але у цей вечір із 8 дівчат виповнилося саме бажання Діани Гаркуші: отримати титул «Міс Харків 2012».

Остаточний вердикт журі дівчата дізналися після дефіле в шикарних весільних сукнях. Спочатку, звичайно, оголосили ім'я другої віце-міс. Нею стала Наталія Носачова. Першою віце-міс була обрана Аліса Баринова. А ось корону у вигляді Дзеркального струменю зі срібла та золота, інкрустовану 500 дорогоцінними каменями, на голову Діани Гаркуші наділа «Міс Харків 2011» Олена Берестюк.

Діана Гаркуша - майбутній юрист. Але за умовами конкурсу, тепер вона має право безкоштовно отримати другу вищу освіту в Київському університеті культури і мистецтв. Вона родом зі Зміївщини. В її обоймі титул першої віце-міс конкурсу «Міс Харківщина 2012», вона - учасниця конкурсів «Міс Радмір» і «Міс Малібу». Нагадаємо також, що в минулому році вона стала етнокоролевою Слобожанщини, отримавши перемогу в конкурсі краси на етнофестивалі «Печенізьке поле - 2011».

Діану відзначили не лише журі і глядачі, але і самі конкурсантки, що присудили їй титул «Міс дружба».
«За рік підготовки до конкурсу ми здружилися і з дівчатками-конкурсантками. Я вважаю, що кожна фіналістка гідна бути символом Харкова, всі вони чудові! - каже Діана. - Для мене особисто найважчим був психологічний настрій. У той же час тіло було натреноване і повторювало рухи автоматично».