У театрі Шевченка прем’єра спектаклю: дами у літах влаштовують посиденьки на кладовищі | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

У театрі Шевченка прем’єра спектаклю: дами у літах влаштовують посиденьки на кладовищі

DevichnikУ Харківському драматичному театрі імені Шевченка відбулася прем’єра нового спектаклю «З тобою та без тебе» за мотивами п’єси американця Айвена Менчелла. Хоча постановка заявлена як мелодраматична, спектакль розбавлений чорним гумором та життєствердним настроєм.

Фабула така: три вдовиці в літах час від часу відвідують кладовище, де поховані їх чоловіки. Їх дружні посиденьки та розмови дуже нагадують дівич-вечір. П’єса Менчелла так і називається «Дівич-вечір на кладовищі».

Всі три подруги мають різні характери. Одна – живе минулим, спогадами про молодість, другу більше хвилює теперішнє, а третя все ще шукає своє щастя та не проти завести роман. Врешті решт, на тому ж самому кладовищі вона знайомиться з чарівним вдівцем.

Основна ідея спектаклю в тому, що вік не має принципового значення для характеру та поведінки людини. Відчуття життя та молодість духу залишаються попри роки, досвід та життєві обставини.

Режисер Олег Русов зізнається: п’єсу вибрали для постановки, щоб дати можливість грати старшому поколінню актрис, тому що для них ролей завжди не вистачає. У прем’єрному спектаклі грають дві народні артистки України: Агнеса Дзвонарчук та Людмила Платонова.

Особливістю харківської постановки «Дівич-вечір на кладовищі» є дві нові сцени, яких немає в п’єсі. По-перше, ідею молодості духу режисер вирішив підкреслити сценою, де героїні стають молодими, як і їх почуття. По-друге, у спектаклі буде сцена с чоловічим стриптизом. Але все ж головне в постановці – не форма, а зміст, підкреслив режисер. Тому він запевняє: вистава сподобається глядачам будь-якого віку, і не дивлячись на кладовищенську тематику, нудьгувати не доведеться.