Віктор Сидоренко покаже на виставці в Харкові, як пірнути в абсолютну свободу | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Віктор Сидоренко покаже на виставці в Харкові, як пірнути в абсолютну свободу

Victor SidorenkoЗ 12 грудня в «Єрмілов-центрі» відкривається виставка нових робіт Віктора Сидоренка «Відображення в невідомому». До експозиції увійдуть живопис, об'єкти та відео.

Віктор Сидоренко - київський художник, мистецтвознавець, засновник і директор Інституту проблем сучасного мистецтва НАІ України, лауреат багатьох українських та зарубіжних фестивалів і конкурсів. Він - один з провідних художників і лідерів сучасного українського мистецтва. Нелегким для нього був перехід від реалізму радянської епохи до неоавангардізму. Час, пам'ять та історія - основні концепти, з якими працює художник, осмислюючи вплив історичного (радянського) минулого на сучасність.

Віктор Сидоренко працює з колективним пострадянським підсвідомим. Чоловічі фігури в підштаниках, які  парять у просторі, де нема часу (образ, з яким він працював в минулих проектах - «Занурення», «Левітація») уособлюють фіктивну свободу і неможливість звільнитися від досвіду минулого. Стирання особистісних характеристик та рівняння людини перед обличчям цинічного і сліпого апарату влади формує уніфіковану безвольну масу.

Персонажі нового проекту Віктора Сидоренка «Відображення в невідомому» долають окови несвободи економічної, соціальної, етичної ... Фігури на відео стрімко з'являються з нізвідки, пірнають у якусь плазму, зникають. Це - втілення мрії художника про абсолютну свободу, мрії про пластичний та піддатливий простір, в якому можливо все.

Виставка триватиме до 20 січня 2013 року.
Час роботи: щодня з 12.00 до 20.00
Вхід вільний.