Народження нового сонця в Харкові відсвяткують 17м фестивалем дитячої творчості "Зимовий сонцеворот" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Народження нового сонця в Харкові відсвяткують 17м фестивалем дитячої творчості "Зимовий сонцеворот"

altВ рамках 17-го Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Зимовий сонцеворот» з 3 по 10 січня на різних концертних майданчиках міста виступатимуть півтора десятки ансамблів (загальна кількість учасників - понад сімсот юних артистів). Також у виконанні дітей буде показано вокально-хореографічну казку «В пошуках Новорічних подарунків» - дивовижне дійство за старовинними різдвяними традиціями.

Народна традиційна культура по суті амбівалентна, тобто передбачає уявлення про духовний та матеріальний світ, але в той же час цілісна, бо ґрунтується на їхній тісній взаємодії. Така гармонія є скарбницею народної мудрості (повір’їв, прикмет, звичаїв), з одного боку, а з іншого, - джерелом творчого потенціалу народу. Організатори фестивалю «Зимовий сонцеворот» впевнені, що виховання дітей у шанобливому ставленні до традиційної культури свого народу є запорукою гармонійного розвитку особистості, її творчих можливостей. Збереження традицій українського народу і є метою заходу.

В цьому році на фестивалі задіяні сценічні майданчики у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка, Палаці культури Червонозаводського району та на відкритих сценах Центрального парку культури і відпочинку ім. М Горького.

Довідка. Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот» засновано Творчою спілкою дитячої народної хореографії України у 1996 році за ініціативи Заслуженого діяча мистецтв України Ірини Кощавець і проводиться раз на рік.